Wonski Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Witam wszystkich. Parę tygodnie temu wymieniłem płyn chłodniczy na różowy borygo, po paru dniach z przodu auta pojawiły się plamy. Dochodzenie wykazało jednoznacznie płyn chłodniczy, dalsze poszukiwania wskazały jako prawdopodobnego winowajcę uszczelkę sztywnego króćca widocznego na zdjęciach. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy da się dokupić samą uszczelkę (chyba miedziana) czy też trzeba będzie wymienić całą chłodnicę? Dodam tylko, że próbowałem to odkręcić z mizernym skutkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Tam pracuje olej od automatu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonski Posted August 30, 2016 Author Share Posted August 30, 2016 Może i tak, ale pytanie czy da się zdemontować jakoś uszczelkę z tego króćca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Z tego co kojarzę jak kiedyś wymieniałem taką chłodnicę to nie... do wymiany cała chłodnica ew. jak masz magików od chłodnic to może to ogarną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonski Posted August 30, 2016 Author Share Posted August 30, 2016 To mnie nie pocieszyłeś ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonski Posted August 31, 2016 Author Share Posted August 31, 2016 Pany w ASO sa dostepne uszczelki do kroćcow do ktorych przychodza sztywne rurki. Kosztuja jak dla mnie 5 zl i beda za pare dni. Zastanawiam sie czy jak odczepie te kroćce to czy cos z nich poleci i co to bedzie. Ktos zna moze temat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 O 28.08.2016 at 22:07, Aros napisał: Tam pracuje olej od automatu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonski Posted September 1, 2016 Author Share Posted September 1, 2016 12 godzin temu, Aros napisał: Orientujesz się może ile oleju może wylecieć? Generalnie w skrzyni wiadomo jest prawie 10l. Pytam bo chcę być przygotowany na dolewkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts