Jump to content
Omega Elite Klub

Tuleje wahacza przedniego Oma B

Kaspero

Recommended Posts

Witam, w sobote przymierzam sie do wymiany przednich dużych tulei na wahaczach. Pracy nie mam sprawe ogarne starym "ruskim" imadłem i odpowiednimi rurami. Tylko pytanie jak te tuleje zamontować? Czytałem różne opinie, jedni montują strzałką do sworznia inni strzałką do silnika. Jak to ma się mieć :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Tuleje kupiłem Tedguma ( tak wiem idiota ze mnie), a PU będą na przyszły rok ;)/emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20" /> 

Jakieś zdjecie ktoś coś? :D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> 

Juz lepiej od bmw e34 kup lemfordera a te oddaj kosztuja cos okolo 60 zl/szt. Jak je zamomtujesz to juz PU nie bedziesz potrzebowal. Nameczysz sie co nie miara a zaraz znowu bedziesz do tego wracal...zbierznosc raz zrobisz i spokoj.

Jak sie uprzesz to wzoruj sie na tych co masz teraz zamontowane i koniecznie dokrecaj na opuszczonym aucie.

Albo lemforder albo poliuretan albo wcale. Miałem febiego założone po miesiącu auto pływalo tuleje padły, szkoda twojej roboty żebyś to dwa razy robił tak jak pisze Grzegorz

To czemu tyle osób jeździ i jest zadowolonych panie profesorze? ;)/emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20" />

Poza tym na poli mają 2 rodzaje twardości, też mam z olkusza i nic innego więcej nie założę... od BMW się chowają... a co do tej taniochy to szkoda twojej roboty kolego bo jak nie masz prasy to się tylko namęczysz a za miesiąc będziesz sam na siebie wściekły bo znów wahacze do roboty...

Nie wspominajac juz o tym, ze chytry dwa razy traci tongue.gif

@digi teraz juz wahacze nie pekaja...moja poprzednia na twardym zawiasie miala kpl PU i teraz rowniez nie mialem zamiaru sie rozdrabniac ;)/emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20" />

Sprawa ogarnięta 

Imadło nie dało rady

Nowe wprasowane i odrazu czuć różnice w jeździe,może te 10kkm wytrzymią lol.gif 

Wyjęcie wahaczy to pikuś gorzej z wsadzeniem bangin.gif a na prasie operacja trwała jakieś 2h z przerwą na kawe i obiad lol.gif (odpowiednich tulei do wyprasowania nie mogliśmy dobrać) koszt po znajomości 20zł.

Jak się rozciepia to ch*j kładziem PU f.gif 

• 1 year later...

Hej koledzy, mam pytanie, a nie będę zakładał nowego tematu, mianowicie założyłem PU, po jakimś czasie padły te małe tylne, więc założyłem wszystkie nowe Lemfordera, przednie od BMW, tylne od Omegi, nie minęło 10tyś i duża od kierowcy się rozleciała. Tak się teraz zastanawiam, czy zakładać znowu wszystkie nowe Lemfordera, czy może zostawić te duże PU(co były poprzednio) i założyć tylko nowe małe Lemfordera?

Montaż tulei przeprowadzono zgodnie z instrukcją, jedynie czego mogę nie być pewny to wprasowanie tulejek

Kurde.....A duże od BMW?

Skit wymieniłem całe wahacze, te z PU mam, a w następne włożyłem duże Lemfordera od BMW i małe od omegi też Lemfordera, duża od BMW Lem. się zerwała po ~8tyś i teraz tak myślę, może wywalić tylko te małe PU które się też pozrywały i zastąpić je małymi Lemfordera a zostawić te duże PU i tak zestaw zamontować. W tych dużych PU nie ma co się pozrywać - chyba?

Kurde.....A duże od BMW?

Skit wymieniłem całe wahacze, te z PU mam, a w następne włożyłem duże Lemfordera od BMW i małe od omegi też Lemfordera, duża od BMW Lem. się zerwała po ~8tyś i teraz tak myślę, może wywalić tylko te małe PU które się też pozrywały i zastąpić je małymi Lemfordera a zostawić te duże PU i tak zestaw zamontować. W tych dużych PU nie ma co się pozrywać - chyba?

chyba najlepszy setup to duże PU, małe lemf :D