Boscorelli Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Witam, koledzy ostatnio nie składają mi się lusterka, po naciśnięciu przycisku słychać, że przekaźnik pyka, jednak nie ma żadnej reakcji ze strony lusterek. Od czego zacząć, jak to ugryźć, co najpierw posprawdzać? Już wcześniej coś się działo, raz działały, pięc razy nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piiiotrek Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Może silniczki w lusterkach się skończyły, zdejmij obudowę lusterka i będziesz miał kostkę, rozepnij ją i podaj plus i minus do żółtego i białego kabelka, jeśli nie zaskoczy to pewnie silniczek kaput. Plus i minus na kabelkach pojawiają się zamiennie w zależności od tego czy składamy, czy rozkładamy lusterko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 A że się tak ciekawsko zapytam bo też mam składane lustra silniczki są gdzieś do dostania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piiiotrek Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Silniczek wygląda tak samo jak w zabawkach, np. w kolejce piko, ale w aucie jest na 12V i ma długi wał, a w kolejce jest na 5V czy 9V i ma krótki wał i inną zębatkę na nim, trzeba się naszukać, żeby trafić odpowiedni /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted August 27, 2016 Author Share Posted August 27, 2016 16 hours ago, piiiotrek said: zdejmij obudowę lusterka i będziesz miał kostkę Da się tą obudowę sciągnąć bez demontażu lusterka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piiiotrek Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 No pewnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted August 27, 2016 Author Share Posted August 27, 2016 1 hour ago, piiiotrek said: No pewnie Jakaś porada jak to zrobić, aby jej nie połamać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piiiotrek Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Ja ją ściągnąłem podważając od góry cienkim śrubokrętem, trzeba uważać, żeby nie naruszyć plastików Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted August 27, 2016 Author Share Posted August 27, 2016 Nie udało mi się tego ściągnąć, coś zaczęło strzelać i odpuściłem, ale uruchomiłem lustra, składają się, więc silniczki całe, Czy to możliwe, aby była to wina samego przełącznika, próbowałem go wyciągnąć, udało się tylko do połowy, popstrykałem trochę regulacją samych lusterek (Lewo, srodek, prawo), i zaczęły działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts