Gregorz Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Hej... Czy taka podpora wału jest do wymiany ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Tak, zdecydowanie do wymiany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Można jeździć też dopóki wał nie wejdzie nam do środka przez tunel środkowy /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 O matyldo to juz zamawiam...jakies wskazowki odnosnie wymiany? ostatnio znowu mam wene na brodzenie po kanale to sie zrobi samemu ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 No trochę roboty jest bo musisz wał rozbić na pół... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted August 25, 2016 Author Share Posted August 25, 2016 Tam jest jakaś śruba do odkrecenia przy pomocy francuza chyba. Wydechy trzeba zdjąć aby ja odkrecić? Chyba prościej będzie wał odkręcić od skrzyni i dyfra i razem z podporą wytargać na out po stronie ASB. Dobrze myślę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafke Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 zaznacz sobie na wałach jakimś flamastrem znaki - żebyś później nie męczył się zeby złożyć dobrze wały, bo tylko w jednym miejscu wejdą w siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted August 25, 2016 Author Share Posted August 25, 2016 Ok tak zrobię thx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Witam, pozwolę sobie odświeżyć wątek. Mam pytanie do ludzi co wymieniali podporę wał wraz z łożyskiem. Jakiej firmy cześci zamiennych stosowaliście? Pytanie dotyczy podpory oraz łożyska? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 47 minut temu, B0Cygano napisał: Witam, pozwolę sobie odświeżyć wątek. Mam pytanie do ludzi co wymieniali podporę wał wraz z łożyskiem. Jakiej firmy cześci zamiennych stosowaliście? Pytanie dotyczy podpory oraz łożyska? Tylko i wyłącznie GM Żadnych zamienników 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Godzinę temu, slawko napisał: Tylko i wyłącznie GM Widać nie znasz cen elementów A i ogólnie części dzielimy na 3 gupy : 1. Oryginał OEM 2. Zamienniki klasy OE 3. Części made in badziew, których montaż nie ma sensu. Jakoże miszkam w Pl i jestem biedny w serwisie swojego auta stosuje również grupę drugą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Oczywiście, że nie znam cen bo do tej pory drut to podstawa, ale pod Twoim wpływem stwierdzam, że tylko OEM z ASO. Bez dyskusji. A jak kogoś nie stać na właściwe serwisowanie auta (jak Adam O. przykazał) niech se kupi rower. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 33 minuty temu, slawko napisał: ale pod Twoim wpływem stwierdzam, że tylko OEM z ASO Zobaczymy, w co wątpię, bo Ty nawet tematu nie założyłeś 34 minuty temu, slawko napisał: A jak kogoś nie stać na właściwe serwisowanie auta (jak Adam O. przykazał) niech se kupi rower. Czyli już zezłomowałeś druta i kupiłeś rower ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arklin Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 A świstaki siedzą w ASO i produkują te części i zawijają je w sreberka. Kup podporę SWAG lub Lemforder i Łożysko FAG-a i będziesz miał jak OEM za ułamek ceny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 8, 2019 Share Posted January 8, 2019 (edited) W dniu 4.01.2019 o 16:41, Arklin napisał: SWAG To to samo co Febi czyli badziew chiński. W dniu 4.01.2019 o 16:41, Arklin napisał: Lemforder Jak znajdziesz podporę tej marki do Omegi to bierz wszystkie jakie mają na stanie, zrobisz interes życia. Edited January 8, 2019 by B0Cygano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts