marcino101993 Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Siemanko. Mam mały problem. Dzisiaj podczas opadów deszczu włączyłem grzanie tylnej szyby wraz z lusterkami. W chwili włączenia grzania w radiu FM nagle wzmogły się szumy. Po wyłączeniu grzania wszystko wraca do normy i radyjko gra elegancko. Spotkał się ktoś może z takim problemem ?? Dodam iż wcześniej to się nie działo. Radio nie jest fabryczne. Coś z rodziny kenwood. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega18 Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 No właśnie. Ja mam fabryczne radio i spotkalo mnie to samo. Jestem ciekaw jaka może być przyczyna Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino101993 Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 Żeby było śmieszniej wcześniej szybę z lusterkami grzalem i radia słuchałem i było git. Aż do wczoraj /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> poczekamy na wypowiedź innych kolegów może mieli już styczność i rozwiązali ten dziwny problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega18 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 U mnie zima też było wszystko ok Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Masy panowie dobrej nie macie i z stąd te szumy, najprostszy sposób to pociągnąć masę od radia bezpośrednio do blachy a najlepiej do aku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino101993 Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 Masa odobudowy radia do klemy minusowej może być czy wpiąć się bezpośrednio w kabel minusowy instalacji ?? Właśnie sprawdziłem masa nie ma nic do szumów związanych z grzaniem szyby. Jak szumiało tak szumi dalej. Jakieś inne propozycje ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 zwarcie kabla antenowego z instalacja podgrzewania szyb,moze gdzies w okolicy tylnej klapy,ale to tylko gdybanie moje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino101993 Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 17 minut temu, motyl81 napisał: zwarcie kabla antenowego z instalacja podgrzewania szyb,moze gdzies w okolicy tylnej klapy,ale to tylko gdybanie moje A przy zwarciu nie wywaliło by bezpiecznika od jednego albo drugiego ?? raczej tak. A i czy w sedanie te kable biegną obok siebie ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts