Jump to content
Omega Elite Klub

Wysokie czasy wtrysków benzyny - gdzie szukać przyczyny?

Gregorz

Recommended Posts

Mam problem...czasy wtrysków mam w granicach 4.5-5.5 ms przy czym mam problem z regulacją lpg bo MAP za wysoko stoi. Co może być powodem ? Na pierwszy rzut oka wygląda to na lewe powietrze dzisiaj będę odmę badał nie wiem czy jakimś plakiem warto jakiś samostart nabyć ? Silnik na biegu jałowym też zachowuje się niespokojnie. Przepływka od niedawna zaczęła pokazywać 20-22 kg na jałowym...przy czym ta wartość jest już przeliczona przez ecu który może być walnięty (myślałem już programować inny sterownik na zamianę). Parametrem który przepływomierz bezpośrednio podaje jest napięcie i mogłby ktoś u siebie sprawdzić ile ono wynosi ? Kompresje mierzyłem na ciepłym silniku przy pomocy op-com i wynosi wszędzie w granicach 14 bar. Korekty krótkoterminowe obydwu głowic w normie i nie odbiegają od siebie.

map jak stoi wysoko to napewno jest nieszczelnosc w ukladzie ssacym,przeplywka jak juz wiesz,stanowczo za duzo,nieszczelnosci mozesz szukac plakiem samostartem,korekty dlugo terminowe maja stac bez rozjazdu,krotkie moga miec :P/emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> aczemu ecu ma byc walniete ??

Takie domysly moje bo rozne ludzie przygody maja...

Przeplywka czasem pokazuje jakies wartosci blizej poprawnym okolo 18kg ale i tak kupilem boscha nowego dla spokuju ducha :P/emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" />