Jump to content
Omega Elite Klub

Jakie sprężyny do sedana oryginalne

bronekc6

Recommended Posts

Cześć mam problem z zawieszeniem z tyłu.

Miałem jakieś tam sprężyny ale zaczęła siadać omega i dołożyłem na miesiąc po jednej gumie. Trochę się omega podniosła ale to tymczasowe było rozwiązanie. Kupiłem jakieś dwa tygodnie temu oryginalne od Kayaby ale na nich usiadła bardziej niż na starych. W komplecie osób zaczepiam nawet na niewielkich koleinach wydechami i czym sie da. Dziś włożyłem jakieś ze szrotu ale to były od kombi widać. Sprawa jest taka aby omega stała na oryginalnej wysokości ale też przy tym jak czasem ktoś wsiądzie zeby nie omijać każdej nierówności na drodze. Jakiej firmy kupić aby już nie marnować pieniędzy.

Amory masz ok? Może lepiej kupić ori sprężyny ale używane z omy v6 sedan wtedy będziesz miał wersję OEM :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Najlepiej z BFl

Hmmm, ale sprężyny od v-ki i R-ki tylne są te same, różnica jest jedynie kombi/sedan. Amortyzatory nie powinny mieć nic do tego jak auto nisko siedzi. Może te kayaby jakies obnizające? Tak dla pewnosci.... Nie wozisz 3 ton cementu w bagażniku? :P/emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20">

zapasówka i lewarek chyba 3 ton nie ważą. Kayaby brałem oryginały i nie wzmocnione. Na tych kayaby to koło mi leży do środka a jak załozyłem od kombiaka to na stacji mam akurat kąty na tyle. Podejrzewam krzywe wahacze ale nie mam jak tego sprawdzić

Hehe, mam zdrowe wahacze jak cos, ze zdrowymi tarczami i tulejami lemfa na sell ;)/emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20"> Jak chce ci się po nie dymać to moge ci dac na próbe, jak nic nie da to mi najwyzej na zlocie oddasz:)

U mnie powinny być amory pod nivo ale niestety zostały wymontowane jeszcze przed zakupem auta. Kiedyś coś czytałem że ma to wpływ na dobijanie du*y podczas jazdy...ktoś coś wie ?

O 18.08.2016 at 10:13, Gregorz napisał:

U mnie powinny być amory pod nivo ale niestety zostały wymontowane jeszcze przed zakupem auta. Kiedyś coś czytałem że ma to wpływ na dobijanie du*y podczas jazdy...ktoś coś wie ?

Nie wiem czy sprężyny pod nivo nie są inne bo może tu leżeć problem.

Chłopaki cięgna przerabiają przy nieori sprężynach obniżających i jest ok to raczej nie powinienem mieć z tym problemu.

Sprężyny do Nivo chyba nieco miększe powinny być.

U mnie na H&R powinno być nieco utwardzone zawieszenie. Chyba zapitole gumy usztywniające pomiędzy zwoje tylnych springów f.gif

Nic to nie da, przetrą się i wypadną...

Może trzeba amory dać twardsze bo nawet wczoraj jechaliśmy z żoną to w pewnym miejscu bujnęło aż skowronki w brzuchu. Może pod nivo pompowane jak by spróbował założyć. Nie jeździłem na takich nigdy ale ponoć potrafią być trochę usztywnić...jak to jest?

O 30.08.2016 at 20:31, Gregorz napisał:

Amory nivo zamontowane ori GM i jest super. Efekt jest taki ze auto super sie prowadzi...nic nie dobija.

Grzegorz zalozyles amory pod nivo a jakie masz sprężyny?

6 minut temu, Gregorz napisał:

-35 H&R:)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />

Pytam bo ze przy nivo i nizszym zawieszeniu trzeba cosik skracac, ramie jakies czy co? Ty skracałes cosik?

U mnie czekaja sprezyny eibacha 30mm dlatego pytam jak to jestke.gif

Jaki motor u ciebie siedzi? Kombi tak?

O 21.08.2016 at 22:37, bronekc6 napisał:

Kielichy mam nawet bez odpryska. Coś już kombinuje w temacie, czyli spręzyny wzmocnione specjalnie do sedana

I jak temat ? Jak bd na zlocie mogę wziąść swoje sedan wzmocnione i sprawdzisz ?:)