PawelP Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Witam mam do wymiany chlodnice wody w 2.5v6 ale to za jakis czas i zauwazylem ze sa dwie wersje do skrzyni automatycznej i manualnej , i pytanie czy chlodnica od manuala bedzie pasowac do automatu? Od automatu ida dw orzewody do chlodzenia oleju od skrzyni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Podejdzie, poprostu będziesz miał zaslepiony obieg od skrzyni, skrzynia ma swoją chlodniczke między chłodnica wody A klimy tak. Chyba że chcesz wywalić mała chłodniczke od skrzyni to wpinasz się w 2 obieg. Tak przynajmniej słyszałem jak Wymieniałem u siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 (edited) 2,5 i 3,0 ma chłodnice skrzyni w chłodnicy wody. 2,6 i 3,2 ma chłodnice skrzyni pomiędzy chłodnica wody a chłodnica klimy. Czyli chłodnica wody z 2,5 automat czy manual pasuje do wszystkich v6 lecz chłodnica wody z 2,6 (automat i manual taka sama) nie pasuje do 2,5 automat. Do manuala podejdzie. Reasumując jak masz 2,5 automat to musisz szukać skrzyni pod automat z 2,5 lub 3,0. Edited March 2, 2020 by Ricardo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 Dzieki chlopaki za informacje , mialem kupic chlodnice od 2.6 z manuala do swojej 2.5 automat czyli niepodejdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 Taka chciałem kupic do 2.5v6 automat bo jest z wentylatorem ktory tez mam do wymianyhttps://m.olx.pl/oferta/nowa-chlodnica-wraz-z-wentylatorem-opel-omega-b-fl-2-6-v6-180km-CID5-IDDLhBz.html?isPreviewActive=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Ta chłodnica jest od 2,5 bo posiada chłodnice od automatu lecz zaślepioną. Co nie zmienia faktu że ta chłodnica ma złamany uchwyt z którego może cieknąć płyn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 A to sie nieprzyjrzalem na zdjeciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 Sprzedajacy wyslal mi zdjecia , czyli bedzie nieszczelne, nic sie z tym nieda zrobic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 2, 2020 Share Posted March 2, 2020 Nie. Chłodnica śmietnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 2, 2020 Author Share Posted March 2, 2020 Ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted March 3, 2020 Share Posted March 3, 2020 Na upartego możesz zdjąć tą czopke plastikową i pospawać plastik tam od środka, potem na dirko złożyć, to normalnie na uszczelce jest zamontowane i tylko te blaszki to trzymają. Ale jak jest opcja na inną to lepiej inna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 3, 2020 Author Share Posted March 3, 2020 Wole kupic nowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arklin Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Witam. Mam do wymiany chlodnice wody. Auto z automatyczną skrzynią, 2,2 Benz jednak w chłodnicy nie ma podpięcia chłodzenia skrzyni. Wygląda to na chłodnice z manuala. Czy wychodziły takie modela, czy to jakaś rzeźba, bo nie wiem do końca co mam kupić. Help please. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 A po między chłodnica wody a klimy masz mała chłodnice automatu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arklin Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Nie koniecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Musisz mieć chłodnice automatu. Albo taka https://www.google.com/search?q=chłodnica+automatu+omega+2.+2&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=isvn&sxsrf=ALeKk00DTBMwdO6r3zZAE2GMIk6FNyw78w:1598002104417&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiepaLe_avrAhWtw4sKHWBWAyAQ_AUoAXoECAoQAQ&biw=360&bih=631&dpr=3#imgrc=SDcpIwEquGjZVM Albo będziesz miał krucce wpięte w chłodnice wody. Są tylko te dwa rozwiązania. Przewody od automatu idą po lewej podłużnicy (str pasażera) leżą na podłużnicy od góry. Poszukaj i zobacz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 raczej nei ma możliwości żeby automat działał bez chłodzenia, jak masz możliwość, zajrzyj pod auto i zobacz czy i dokąd prowadzą przewody chłodzenia od skrzyni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 5 godzin temu, skit napisał: raczej nei ma możliwości żeby automat działał bez chłodzenia, nie był bym taki pewny przy 20 letnim aucie typu omega 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arklin Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 (edited) Od góry tego nie widzę, poza tym trzeba by zdemontować ten plastik zasłaniający wszystko od góry. W moim X20XEV chłodzenie skrzyni wpięte jest jak byk w chłodnicy wody. W Z22XE nie, dlatego trochę zgłupiałem. Zamówiłem chłodnice z wejściem do chłodzenia automatu, jest bardziej uniwersalna. Wychodzi na to, że muszę gdzieś mieć tę małą chlodniczkę :-) Edited August 21, 2020 by Arklin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 (edited) szukaj tego a chłodnica Edited August 21, 2020 by robert514 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts