danio Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Siema chopy Potrzebuje info czy do omy 2.5td automat podejdzie chłodnica z innej wersji silnikowej czy musi być specjalnie dedykowane do tej? Mam wyciek z chłodnicy, jeszcze nie rozbierałem, ale wole wcześniej zaczerpnąć trochę informacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BialyOmega Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 o ile dobrze pamiętam to b przed liftem 2,5 td automat 4 biegowy miało chłodnicę 2 w 1.Myślę,że jeśli masz w polifcie taką konfigurację (2,5td+automat 4biegi) to pewnie chłodnica też taka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 9, 2016 Author Share Posted August 9, 2016 Nom tak wlasnie mam. 2 chlodnice w jednej, oma 2.5td polift. W 2.5 dti jest oddzielnie chlodnica oleju skrzyni. Pomiedzy chlodnica wody a klimy. Takze nie podjedzie od innych wersji silnikowych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 ja przerabiałem temat w dti z chłodnicą i przez pomyłke dostałem od td i jest zupełnie inna,u mnie weszła od 3,2 bez problema,ty niestety musisz kupic dedykowaną ale na pocieszenie powiem ci ze nie jest droga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 9, 2016 Author Share Posted August 9, 2016 Wyjąłem, oryginał nissen, nie do naprawienia, pękła przy wejściu grubego węża od silnika. Znalazłem używkę co o niej sądzicie? http://allegro.pl/omega-c-2-5-td-automat-chlodnica-wody-hella-behr-i6365345109.html#thumb/2 Ceny nissena w granicach 700zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 no ja nie wiem kolega który mi robił wtedy jak zamawiał chłodnice tą pomyłkową od td to koszt był ok 300 zł za nową tyle ze nie wiem jaka firma ale patrząc na tą używke może i warto jesli to behr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts