Jump to content
Omega Elite Klub

Moje ustawienia Lpg 2.5v6

PawelP

Recommended Posts

VIDEO0024.mkvWitam przez jakiś czas sam ustawiałem lpg w swoim 2.5v6 , inne warsztaty w okolicach stroiły na szybko i niedokładnie wiec wziołem to w swoje ręce taka mapka powstała , troche brakuje do ideału ale początkowy mnożnik jest za wysoki 1.4 czuć że auto sie muli lecz dalej jest już ok i czuć że dobrze jedzie te ustawienia sa przy cisnieniu 1bar wtryski wybrane z listy to hana czerwone a dysze 2.5mm, reduktor mam do 300KM cisnienie spada przy max bucie do 0.90bar i nie mniej ,wtryski zainstalowane to barracuda 115 węże od wtrysków srednica 6mm, myśle nad dyszami 2.6  i wtryskami z listy hana zielone kiedys tak mialem ale ciezko bylo zlapac mnoznik na 1.2 poczatek i 1 koniec może ktos mi cos doradzi ? Korekty mam na 0 takze tam nic nieustawiałem , czasy wtryskow mi sie niepodobaja na wolnych obrotach powinny byc o 1ms wyzsze od pb?  Autoadaptacji niemam wlączonej , tylko ISA2 

IMAG0635.jpg

Ale ISA2 to autoadaptacja jak dobrze pamiętam. Z tym że stand-alone, ta pełnoprawna to chyba po obd była i tylko taka różnica:mysli:.

Edited by psczelaszkov

No to mi sie z ta ISA zle skojarzylo , czyli ja wylączyc tak?

Edited by PawelP

Jak masz ustawione to okno autoadaptacji, może po prostu źle się rozumiemy, bo ona chyba sama się wyłączy jak się ustawi samemu mape.

To jest włączona i będzie ci modyfikować ciągle mape. Jak chcesz się sam pobawić w mapy to wyłącz najlepiej. Będziesz miał pewność że tylko twoje zmiany mają wpływ.

Zmienilem z listy wtryski z hana red na hana green , zrobilem autokalibracje i taki mnoznik wyszedl oraz  takie czasy wtrysku , przejechalem sie kilka kilometrow , auto o wiele lepiej jedzie pedał gazu lekko sie wciska  ,na tamatych ustawieniach bylo slabo, ale musze jeszcze wyregulowac mnoznik pojezdzic i zobacze jak wyjdzie

VIDEO0025.mkv