PawelP Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 Witam wszystkich , mam pytanie czy to normalne w 2.5v6 ze przy starcie zimnego silnika obroty sa wysokie ok 1000obr.min ?? Pozniej opadaja w dół tak po ok 30 sekundach lub minucie zawsze tak mam nawet po remoncie silnika tak jest , czym to jest spowodowane? W 2.6 3.2 v6 tego niema , a moze silniczek krokowy to powoduje? Jesli tak to jak go zaadoptować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 Tak, to zupełnie normalne i porządane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_konto_usuniete Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 Dokładnie tak jak@skit napisał. U mnie w 3.2 V6 też tak czasami jest. Im większa temperatura zewnętrzna, tym obroty mniejsze po uruchomieniu silnika. Po osiągnięciu temperatury roboczej wszystko wraca do normy. Także jeździć obserwować Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 U mnie na zimnym np. teraz są nawet wyższe niż 1000 i utrzymują się dość długo. Tak więc nie ma co się tym martwić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 20, 2020 Author Share Posted March 20, 2020 To mnie chłopaki uspokoiliscie , no fakt im cieplej bylo np.w wakacyjne upały to takich obrotow niebylo a jak zima to wiadomo, myslalem ze to od silnika zalezy np.map itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts