Jump to content
Omega Elite Klub

NCDC2015 a dołożenie drugiego radia

Aros

Recommended Posts

Siemka, wałkował ktoś temat żeby zostawić kolorowego kompa ze sterowaniem i dołożyć do tego drugie radio? mam plan żeby w miejscu zapalniczki dołożyć sprawdzonego alpine na sterowanie nagłośnieniem a z kostko rozdzielić kable ale nie wiem czy wypali... Kombinował ktoś coś w tym temacie?? :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />

Widziałem kiedyś jak ktoś próbował wsadzić radio w miejsce popiołki i nie wyszło to dobrze ://emoticons/unsure@2x.png 2x" title=":/" width="20"> Chyba najlepszym rozwiązaniem jest wsadzenie ncdc di schowka a w miejsce ncdc radio 2 din. STerowanie kompem wtedy z kierownicy tylko.

No właśnie do schowka też nie bardzo bo tam onstar siedzi, ale wydaje mi się że ładnie docięte nie powinno wyglądać najgorzej, no i dobrą jednostkę 1din kupię dużo taniej jak 2din...

No to sa dylematy niestety posiadaczy CID'a. Sam rozkminiam bo u mnie panel n NCDC przestał reagować wiec muszę i tak wybierać wsio z kierownicy:/

Najlepiej by bylo podpiac jakies dobre radio 1din w schowku albo ew postarac sie je wcisnac w podsufitke w polke z vectry, ncdc zostawic tak jak jest zeby bylo sterowanie kompem, z ncdc wyciagnac kable od glosnikow(zeby sygnal na glosniki szedl z 1din a nie z ncdc) pod radio 1din i dokupic modul do sterowania z kierownicy radiem 1din mysle ze tak byloby najlepiej

Ale z was Geje pokażcie nie wstydzcie się :P/emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" />

14 godzin temu, lukaszxx1990 napisał:

Ja pracuje nie cykam foteczki ;)/emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20" />

Rafke stoi i foty cyka :D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" />

Zrobili byście jakiś poradnik jak to z klekocic :P/emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> na sterowaniu z kiery mi nie zależy aż tak, no ja w schowku mam tego onstara całego też i :pupa: bardziej myślałem o rzeźbie w panelu zapalniczki, ew. te półka z Vectry ale nie wiem czy wejdzie...

co do radia

to najlepiej byłoby tego calego on stara wywalić z telefonem tam wsadzić górną część ncdc (zmieniarkę odkręcić) jakoś ładnie to zaślepić i wsio :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />(ew do bagaznika) 

wystarczy rodzielić z kostek zasilanie itd-gdzieś miałem opisane co z czym bo sam się za to zabierałem ale ostatecznie podpiąłem auxa i suba do ori.

co do 2din... zawsze można założyć ramkę na 1din i wtedy wsadzić 1-dinowe radio.

miałem tak założone przez pewien czas i tragedii nie było...jeszcze carbonowa folia f.gif jeszcze tą półeczkę na dole podświetliłem kolorem jak przyciski, delikatnie oczywiście.

radio.jpg.c90fd204c0b0c2a2e9db0170f6696295.jpg

No ja też podjąłem decyzję że wywalę ncdc do bagaja albo tak jak piszesz do schowka w miejsce Onstara (jak się zmieści) da radę zmieniarkę odkręcić od reszty radia? Jak tak to może pod siedzenie by weszło... a w panel na razie włożę moje 1din radio a za jakiś czas zaczynam poszukiwania jakiejś stacji multimedialnej :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Podrzucił byś coś co z czym i jak:) jeszcze chodzi mi po głowie żeby odszczepić to pokrętło do sterowania i wsadzić je w tą zaślepkę pod grzaną du**ą pasażera... Ma tak pewien jegomość i muszę to podpatrzeć... :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />

Z tego co patrzyłem to wyciągnąc pokrętło z panelu to jest mały pikus, nie wiem tylko jeszcze czy da się zrobić tak zęby ominąć panel, a żeby pokrętło działało, bo tak by było idealnie:)

• Like 1

No i to jest moja największa rozkmina obecnie :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />

10 godzin temu, skit napisał:

Z tego co patrzyłem to wyciągnąc pokrętło z panelu to jest mały pikus

Tzn? prosto jest je oddzielić od reszty?

ono jest na osobnej płytce przymocowanej do plastiki i polaczonej z płytką gówną panelu 5 żyłową taśmą. Więc spokojnie można ją przedłużyć. Miejsca tyle że zwykłą lutownicą się ogarnie.

8 godzin temu, maniutek napisał:

trzeba poswiecic

Jak trza będzie to i nerkę się poświęci :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Ma grac i ma być

:D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" />:D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" />:D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> 

A powiedzcie mi jeszcze czy jak wyjmę radio czy odepnę aku to będę musiał wpisywać kod?

Ncdc jest przypisane do samochodu wiec nie potrzebujesz żadnego kodu. One nawet nie mają kodubiggrin.gif

Aha.. no to spoko :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />

• 2 weeks later...

ok, jak to u mnie wygląda po montażu 

- radio ncdc wrzuciłem do schowka. nie potrzebowałem go - bo wiadomo jak laser tam działa i jak jaka jest jakość tego g.. seryjnego

Wywaliłem telefon bo po co mi to ;)/emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20">

potrzebna będzie oczywiście dodatkowa kostka iso kostkę opla tniecie na pół - jedno jest do zmieniarki, drugie do radia i sterowania nim.

zmieniarkę wywaliłem z głównego radia.

poźniej potrzebujecie już tylko od wujka google - schmat kostki iso co od czego jest w jakim pinie.

wlutujecie w poszczególne kable i robicie przedłużenie "do schowka" jeśli tam upchniecie stare radio. (wpinacie się tylko do kabli sygnałoywych cid i sterowania i + zasilajacych) 

sterowanie kompem działa z pod kiery, wyświetlacz pokazuje komunikaty itd.

najważniejsze - dobrze polutujcie kable i je zabezpieczcie koszulkami. tam są wysokie temp. więc po kilkunastu godzinach przy nagrzewnicy taśma izolacyjna sama z siebie schodzi.