SebekS Posted April 1, 2020 Share Posted April 1, 2020 Witam. Czy ktoś montował u siebie taką osłonę silnika? Jak z pasowaniem tego elementu? https://www.otomoto.pl/oferta/oslona-silnika-opel-omega-b-c-spinki-ID6CCHSu.html? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekS Posted April 5, 2020 Author Share Posted April 5, 2020 Nikt? To pytanie o orygianlną osłonę. Czy w oryginalne pod silnikiem jest tylko taki kawałek plastiku? I czy zakrywa on część silnika pod miską olejową? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 2 godziny temu, SebekS napisał: Nikt? To pytanie o orygianlną osłonę. Czy w oryginalne pod silnikiem jest tylko taki kawałek plastiku? I czy zakrywa on część silnika pod miską olejową? Ta osłona jest tylko w v6. Sięga ona od pasa przedniego do miski. Miska nie jest osłonięta. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekS Posted April 5, 2020 Author Share Posted April 5, 2020 To osłony były tylko w v6? Jak dobrze kojarzeę to zakrywa tylko tą część silnika gdzie jest pasek klinowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_konto_usuniete Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 (edited) 6 godzin temu, Ricardo napisał: Ta osłona jest tylko w v6. Sięga ona od pasa przedniego do miski. Miska nie jest osłonięta. W kombolocie 2.2 16V mam ją zamontowaną. Jeszcze od @skit kupowałem. Wtedy to nawet V nie miałem. Edited April 5, 2020 by Misiek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 5, 2020 Share Posted April 5, 2020 (edited) 3 godziny temu, SebekS napisał: To osłony były tylko w v6? Jak dobrze kojarzeę to zakrywa tylko tą część silnika gdzie jest pasek klinowy? Były też w dieslach i r4 ale inne. Chociaż może w r4 też były takie same jak w v6... Nie pamiętam. Dokładnie zakrywa tylko pasek i saksofon. Edited April 5, 2020 by Ricardo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted April 6, 2020 Share Posted April 6, 2020 W dniu 1.04.2020 o 15:36, SebekS napisał: Witam. Czy ktoś montował u siebie taką osłonę silnika? Jak z pasowaniem tego elementu? https://www.otomoto.pl/oferta/oslona-silnika-opel-omega-b-c-spinki-ID6CCHSu.html? Taką osłonę posiadam w swoim aucie ,zasłania silnik aż po skrzynię. Co prawda ja osobiście jej nie montowałem bo robił to poprzedni właściciel, ale z tego co patrzyłem to pasuje wszędzie dobrze. Jedyne co trzeba poprawić po zakupie tej osłony to mocowanie tego koła do spószczania oleju, bo fabryczne śrubki słabo trzymają ten element. A poza tym całość sprawdza się bardzo dobrze, co prawda ja mam 2.0 ale myślę że i v6 też da radę . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekS Posted April 20, 2020 Author Share Posted April 20, 2020 Osłona zamontowana, pasuje całkiem dobrze. Z wyjątkiem jednego punktu, z przodu samochodu. Ale trzyma się jak należy 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts