Jump to content
Omega Elite Klub

Boczki OB FL - regeneracja

Trawal

Recommended Posts

Temat - zapiździałe boczki w OB FL.

Chciałbym sobie je jakoś ogarnąć żeby ładnie wyglądały i pytanie do tych osób co to robiły, a mianowicie:

-Robić to na drzwiach czy ściągać boczki?

-Da się odseparować ten schowek i tą rękojeść co jest w niej przełącznik do elektrycznych szyb od reszty boczka i potem złożyć to tak żeby nie wyło?

-Jak zregenerować boczek żeby ładnie wyglądał? Czytałem gdiześ żeby spirytusem zmyć tą gumę i potem wypolerować, jednak ja bym chciał nałożyć na nie jakiś materiał (coś ala skóra, eko -skóra), najlepiej by było jakby dało się to przykleić jakoś. Jak to zrobić?

-I jeszcze pytanie, czy da się zdjąć tą gałkę od inwalidy (w sensie od automatu) żeby ją też jakoś odnowić?

Nie wiem czemu tak się rozjechał ten tekst, jak pisałem to był normalnie ;/

23 godzin temu, Trawal napisał:

-Robić to na drzwiach czy ściągać boczki?

Wszytsko zależy jak ci wygodniej, ja bym zdjął, bo w łatwy sposób możesz sobie zdjąć skórę co zdecydowanie ułatwi czyszczenie tej ******** gumy...

-Da się odseparować ten schowek i tą rękojeść co jest w niej przełącznik do elektrycznych szyb od reszty boczka i potem złożyć to tak żeby nie wyło?

Moim zdaniem ciężko to będzie przymocować z powrotem tak żeby się to kupy trzymało, możesz zdjąć skórę i drewienko - to łatwo przykleisz klejem na gorąco. Schowek i klamka to jest element za który się ciągnie przy zamykaniu drzwi więc prawdopodobnie nie będzie się to trzymało.

-Jak zregenerować boczek żeby ładnie wyglądał? Czytałem gdiześ żeby spirytusem zmyć tą gumę i potem wypolerować, jednak ja bym chciał nałożyć na nie jakiś materiał (coś ala skóra, eko -skóra), najlepiej by było jakby dało się to przykleić jakoś. Jak to zrobić?

Ta guma najlepiej schodzi nitro ale i tak trzeba się naszorować. póżniej polerka, albo wszystko co ci przyjdzie do głowy :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> @Maciej 446VS dorbił hydrografikę , ale nie pamiętam czy tylko na osłonie klamki, czy na elementach boczków też.

-I jeszcze pytanie, czy da się zdjąć tą gałkę od inwalidy (w sensie od automatu) żeby ją też jakoś odnowić?

Muszisz niestety zdemontować cały tunel, łącznie z podłokietnikiem i kanałem powietrznym, rozwiercić 5 nitów i wyjąć lewarek razem z podstawą. Później odkręcić śrubę od spodu wybić trzpień i zostanie ci sama wajcha. Nie spotkałem się żeby komuś udało się zdjąć samą gałkę od automatu.

• 2 weeks later...

Dzięki @skit za odpowiedzi. Jestem właśnie w trakcie przeróbki tych boczków, jeden już zrobiłem, tzn obkleiłem skórą schowek a rękojęść pomalowałem czarnym matem, trzyma się wszystko ok, pomimo tego że trochę sobie zdupcyłem nity od mocowania, ale klej i trochę wkrętów dały radę. Niedługo zrobię mini poradnik co i jak :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />