Syberius Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Z racji ,że mam na to wygląda eprom wywalony i nie działa kierownica nawigacja itd i mam komunikat, to chciałbym posłuchać płyty a tu zonk wkładam płyty nie czyta ich wgl i teraz pytanie jakie muszą być płyty i jaka prędkość nagrywania aby je czytało? Czy może ,że nie czyta płyt to wina tego eproma ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigo Posted April 13, 2020 Share Posted April 13, 2020 Może wystarczy przeczyścić laser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted April 14, 2020 Share Posted April 14, 2020 W dniu 13.04.2020 o 23:09, Syberius napisał: Z racji ,że mam na to wygląda eprom wywalony i nie działa kierownica nawigacja itd i mam komunikat, to chciałbym posłuchać płyty a tu zonk wkładam płyty nie czyta ich wgl i teraz pytanie jakie muszą być płyty i jaka prędkość nagrywania aby je czytało? Czy może ,że nie czyta płyt to wina tego eproma ? Ogólnie te zmieniary mają po 20 lat:/ Wiec to bardzo zalezy od stanu:/ Im wolniej nagrywane i na lepszej płycie tym lepiej. Ale nawet to nie da gwarancji że będzie toto latało Tak jak napisał @vigo możesz tez spróbować wyczyścić laser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syberius Posted April 14, 2020 Author Share Posted April 14, 2020 3 godziny temu, skit napisał: Ogólnie te zmieniary mają po 20 lat:/ Wiec ogólnie to za;lezy od stanu:/ Im wolniej nagrywane i na lepszej płycie tym lepiej. Ale nawet to nie da gwarancji że będzie toto latało Tak jak napisał @vigo mozesz tez spróbować wyczyscic laser. W sumie dziwne bo kupując od poprzedniego właściciela była jedna płyta z ostrym techno i widziało ją plus odtwarzało to dam swoje a tu dupa szkoda ,że przesiałem tą co była bo bym sprawdził czy ją widzi i odtwarza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wacek Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Powiem Ci czasem to zależy od szczęścia. Mi 2 te same płyty, takie same warunki wypalania i jedną czytało miodzio, a drugiej nawet nie zauważył. Czasem wystarczyło wyjąć i włożyć płytę i nagle, zaczął ją widzieć bez problemu. Ja osobiście odłączyłem zmieniarkę i dałem w jej miejsce moduł BT/MP3. Wadą tego rozwiązania jest to, że nie możesz z kierownicy przełączać piosenek, tylko musisz robić to na tym module, ale znowu masz zaletę taką iż na takim module możesz znacznie więcej mieć piosenek niż na 4 CD, oraz możesz sobie dogrywać po piosence, nie musisz wypalać nowej płyty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts