Jump to content
Omega Elite Klub

Opel Omega MV6 ;)

slawek95

Recommended Posts

Witaj , ładna srebrzynka a bardzo mało takich na naszych drogach , jakieś modyfikacje bedziesz robił?

• Like 1

Myślę żeby go trochę  obniżyć i dac inne koło, ale zobaczymy co wyjdzie ;)

Ja bym nie obniżał, chyba, że jeździsz tylko po autostradach. w Normalnym użytkowaniu wtedy jest tragedia

Jeździłeś E39 tam jest lepsze zawieszenie niz w omedze aż tak niekomfortowa  byla BMW? Moze fotele miala tylko niewygodne?

• Like 1

Witamy witamy :thumbsup: ładna sztuka :thumbsup: mój brachol miał podobną, tylko że tam siedziało 2.5 więc trochę gorzej :D

Dbaj, a ci posłuży :good5:

• Thanks 1

42 minuty temu, PawelP napisał:

Jeździłeś E39 tam jest lepsze zawieszenie niz w omedze aż tak niekomfortowa  byla BMW? Moze fotele miala tylko niewygodne?

Szczerze to też się zdziwiłem O.o może w E 39 był jakiś zawias gwintowany .

Ogólnie tak E39 fajnie się prowadzi miałem dobre fotele z wysuwanym podpupnikiem, to jest tak że byłem zmuszony sprzedac E39. Bo faktycznie w prowadzeniu była super i w środku też ok Ale Omega to Omega zawsze prędzej czy później do niej wracam ;)

1 godzinę temu, slawek95 napisał:

Ale Omega to Omega zawsze prędzej czy później do niej wracam

Czyli sentyment przeważa :thumbsup:

• Like 1

Tak jest ;) Ogólnie to należałem do grupy drifterskiej i wczoraj się śmiali że kupiłem Opla Ale oczywiście im pokazałem co potrafi zdrową v6 ;)

Jestem tego zdania że wolę jeździć starym oplem niż jakimś plastikowym (eko) autem  ;)

6 minut temu, slawek95 napisał:

Heh A w jakim aucie jest komfort ? ;)

Ja użytkowałem takie auto jak Polonez Caro+, gdzie komfort prowadzenia pryma sort.

Mam nadzieje, że jak pozbędę się swojego badziewia pruskiego, to wezmę się za poszukiwanie innego auta, gdzie można czerpać radość z prowadzenia ;)

• Haha 1

41 minut temu, B0Cygano napisał:

Ja użytkowałem takie auto jak Polonez Caro+, gdzie komfort prowadzenia pryma sort.

XD

A co do Omegi, z moich rejonów widziałem ją bardzo często, blacharsko chyba kiepsko jest? 

No tak nie jest źle tylko najgorsze nadkola do poprawy są i rdzewki na progach jak otworzysz drzwi, ale nie takie rzeczy się robiło ;) grunt że mechanicznie wszystko jak najlepiej ;)

Godzinę temu, B0Cygano napisał:

Mam nadzieje, że jak pozbędę się swojego badziewia pruskiego, to wezmę się za poszukiwanie innego auta, gdzie można czerpać radość z prowadzenia ;)

To kup poloneza i przestań marudzić bo nie da się już tego czytać chłopie :wall:

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1

• 3 months later...

Polecam Ci jeszcze wysunąć trochę dalej stożek, odgrodzić go i zrobić dopływ zimnego powietrza ze zderzaka :)

Stozek bedzie Simota obudowany z wejciem zimnego powietrza ;) narazie zamontowałem taki bo budżet narazie nie pozwalał. ;)