PawelP Posted May 9, 2020 Share Posted May 9, 2020 Wiatam mam problem z paskiem osprzętu kupilem firmy gates 6pk2020 i niepasuje , pozniej contitech i to samo wiec co jest grane? Moj stary to bosch tez o tych samych wymiarach , problem w czym moze tkwić? Inna guma? Napinacz opuszczony na makasa byl. I nieda sie zalozyc nowego paska jakby brakowalo ok 5cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 9, 2020 Author Share Posted May 9, 2020 Paski zwrociłem w intercarsie takze kase zwrocili ale zostaje problem dlaczego niepasuja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Nie masz któregoś koła większego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 10, 2020 Author Share Posted May 10, 2020 Kola sa takie jakie powinny byc , nic niezmieniałem , w kosztorysie remontu silnika mam napisane pasek bosch 6PK2020 i taki mam stary a nowe niepasuja , zamowie chyba tego boscha co mam i jeszcze raz sprawdze , a pasek firmy Gates ma płytkie rowki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 10, 2020 Share Posted May 10, 2020 Napinacz działa w pełnym zakresie? Może się blokuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 Napinacz w pelnym zakresie , siega az po multiram dolotu , niewiem co moze byc przyczyna paski te same dlugosci nowe i niepasowaly , moge jeszcze zajrzec do napinacza , a czy on sie przesuwa tez przy jego montażu? z tylu za pokrywa? mocowany jest na dwie sruby chyba , alternator tez zauwazylem ze mozna przesunac bynajmniej byla roznica jak po regeneracji go zalozylem to gora dol go ustawialem , gdy przymierzylem stary i nowy pasek to stary byl dluzszy o jakis 1cm na oko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 Tam sie nie da nic regulować na osprzęcie. Pasek 6PK2020 i musi być ok Chyba ze zle go zakladasz.......:) Powinien byc tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 (edited) Identycznie go zakladam z tym ze brakuje zeby go zalozyc na kolo pompy wody , sprawdze jeszcze raz jak dolot sciagne, moze byc ten pasek gates 6PK2020 Micro - V? Czy lepiej bosch lub contitech Edited May 11, 2020 by PawelP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 3 godziny temu, PawelP napisał: Identycznie go zakladam z tym ze brakuje zeby go zalozyc na kolo pompy wody , sprawdze jeszcze raz jak dolot sciagne, moze byc ten pasek gates 6PK2020 Micro - V? Czy lepiej bosch lub contitech Szczerze powiedziawszy to jedna cholera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 Wiec zamówie jeszcze raz gates , zapomnialem dodac ze contitech mial wade w kilku miejscach kliny mialy ubytek materialu, o tyle dobrze ze moge zwracac towar bez problemu , moze faktycznie cos napinaczem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 do V pasuje tez 1920, kupiłem 2020 i kicha, za długi był Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 U mnie za krótki by byl 1920 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted May 11, 2020 Share Posted May 11, 2020 są trzy długości, bez klimy, z klimą i z dodatkowym kołem pośredniczącym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 11, 2020 Author Share Posted May 11, 2020 Mam dlugosc z klimą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 10 godzin temu, PawelP napisał: Mam dlugosc z klimą to możesz mieć 2260 PASEK NAPĘDOWY 25XE.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 12, 2020 Author Share Posted May 12, 2020 Patrząc po obrazku to widze ze to ten od góry z prawej strony pasek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted May 12, 2020 Author Share Posted May 12, 2020 Tak u mnie wyglada zalozony pasek ten stary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted June 2, 2020 Author Share Posted June 2, 2020 Pasek 6PK 2020 niepasuje, nierozumiem juz tego, kupilem w interacrs Gates wedlug vinu mam 6PK2020 i niepasuje a stary Bosch tez 6PK 2020 pasuje na zdjeciu pokazane ile brakuje ,napinacz na sam doł tylko rolka napinacza byla zmieniona na BTA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 (edited) A średnica rolki ta sama? A przyłóż jeden pasek do drugiego i porównaj długości. Edited June 2, 2020 by Ricardo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted June 2, 2020 Author Share Posted June 2, 2020 Przylozylem boscha 6pk2020 jest o jakies 2cm dluzszy moze mniej ,rolki starej juz niemam ale raczej bym ja wykluczyl skoro nawet stary pasek wchodzi łatwo na nowej rolce ,jutro oddam ten pasek i wezme 6pk2260 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted June 2, 2020 Author Share Posted June 2, 2020 Ale kazdy czy to gates 2020 czy bosch lub contitech maja ta same dlugosci wiec nierozumiem dlaczego niechce wejsc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Stary się aż tak wyciągnął czy co?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted June 3, 2020 Author Share Posted June 3, 2020 Ciezko powiedziec czy stary sie tak wyciagnol ,sam w to niewierzylem ze wedlug producentow dlugosci te same a no drugi niepasuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 @PawelP muszę zadać to głupie pytanie. Rozumiem że zakladając pasek naciągasz napinasz kluczem zgodnie z ruchem wskazówek zegara(tak jakbyś dokręcał rolkę) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 2 minuty temu, skit napisał: @PawelP muszę zadać to głupie pytanie. Rozumiem że zakladając pasek naciągasz napinasz kluczem zgodnie z ruchem wskazówek zegara(tak jakbyś dokręcał rolkę) ? Podejrzewam że jak zdjął i założył stary to pewnie tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts