Popular Post Misiek_v6 Posted July 20, 2020 Popular Post Share Posted July 20, 2020 (edited) Po pięknej( choć czasem nerwowej) przygodzie (bagatela 10 lat) z Omegą- Dzięki tej siłowni, jaką było wspomaganie ( Pozdro Cygan xD) czas przesiąść się do Turasa . Jedyna wada, w tym momencie to brak ASB. Motor diesel 2.0 m47 chip na 205km/440nm Ekologia na pokładzie. Duży plus za xenon, zwartość zawieszenia, mega wydajna klima Edited July 20, 2020 by Misiek_v6 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 A jak się tutaj kręci kierownicą w skali Omega<->Zytor? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Fajnie że kontynuujesz tradycję i kupiłeś kolejne auto bez wspomagania tak trzymać i bezawaryjności 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted July 20, 2020 Author Share Posted July 20, 2020 (edited) 3 minuty temu, Aros napisał: Fajnie że kontynuujesz tradycję i kupiłeś kolejne auto bez wspomagania tak trzymać i bezawaryjności oj tam oj tam, ale klima jest- nie idzie się tak szybko spocić Edited July 20, 2020 by Misiek_v6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Bardzo ładne kolejne BMW w Elicie ,niech służy długo i bezproblemowo ,ale jak ty się przyzwyczaisz do manuala ,po tak długim obcowaniu z automatem . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 4 godziny temu, psczelaszkov napisał: A jak się tutaj kręci kierownicą w skali Omega<->Zytor? Tak samo jak w Omedze, toż tu też nie ma wspomagania 4 godziny temu, Misiek_v6 napisał: mega wydajna klima Co obierasz za punkt odniesienia, bo jak pamietam w gruzie nie mialeś działajacej klimatyzacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted July 20, 2020 Author Share Posted July 20, 2020 8 minut temu, B0Cygano napisał: Co obierasz za punkt odniesienia, bo jak pamietam w gruzie nie mialeś działajacej klimatyzacji Opel Insignia 2014r- klima tragiczna w porównaniu do bmw. Tu wsiadam i w 30st wychlodze w minute, tam jedziesz i moze po 5/10 minutach schłodzisz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) Widać w Oplu nadal nie potrafia zrobić wydajnego układu klimatyzacji Edited July 20, 2020 by B0Cygano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vigo Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Godzinę temu, B0Cygano napisał: Widać w Oplu nadal nie potrafia zrobić wydajnego układu klimatyzacji Tu z kolegą bym się nie zgodził w mojej VC temperatura na wylocie z kratek oscyluje w granicach 4 st. więc myślę że nie ma tragedi .ale w Omedze już nie jest tak wydajna niestety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 8 godzin temu, vigo napisał: Tu z kolegą bym się nie zgodził w mojej VC temperatura na wylocie z kratek oscyluje w granicach 4 st. więc myślę że nie ma tragedi .ale w Omedze już nie jest tak wydajna niestety Bo łomega to stara konstrukcja je nie ma sensu porównywać z innymi dużo młodszymi autami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 To chyba jakiś spisek Helmuta. Co widzę jak ktoś z forum wymienia auto to na gruzina Rafke jest chyba tylko wyjątkiem A tak btw. co się stało z Omegą, bo tak jakby nie jestem na bieżąco co się dzieję? Bezawaryjnosci i szerokiej drogi życzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 12 godzin temu, CzasiU napisał: To chyba jakiś spisek Helmuta. Co widzę jak ktoś z forum wymienia auto to na gruzina Napisał Ten który ma "Inne Auto: BMW E36" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post CzasiU Posted July 24, 2020 Popular Post Share Posted July 24, 2020 W dniu 21.07.2020 o 22:31, Aros napisał: Napisał Ten który ma "Inne Auto: BMW E36" Ja ze swoim E3śmieciem już zrobiłem porządek Kupiłem tego gruzina do latania po zakrętach, nie oszczędzałem go i taki był zamysł że jak skończy w rowie albo na barierce to po nim nie zapłaczę. Bo gdybym kupił Omegę albo jakiegoś Japońca to mógłbym wpaść póżniej na głupi pomysł go reanimować, a tak do żyda. Jeżdziłem większością BMW i nie rozumiem tego hype’u na tą marke. Gdyby nie było RWD to większość by się tym autem nie interesowała. W dzisiejszych czasach to jest taki VW Golf w latach 90'. Prawda jest taka że większość osób nie stać na japońce RWD bo są u nas za drogie, z Merolem jest podobnie z tym że tam jeszcze podchodzi metka dziadkowoza i nie wypada. Takie jest moje zdanie. Polecam i nieczego nie żałuję 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted July 24, 2020 Author Share Posted July 24, 2020 @CzasiU + układ kierowniczy(sprawdzaliśmy na kanale to ori zawias z bawarii -zero luzów +zwinność auta(promień zawracania 11m) +zwartość w środku ( w omedze na zwykłych welurach to na zakręcie mocniejszym to leciałeś na pasażera, tutaj jest inaczej) +idziesz do aso i dostajesz każdą pierdołe- i co najlepsze w fajnych cenach) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 (edited) Co ma wspólnego zwartość w środku jednego auta z materiałem foteli w 2 aucie? To jakby porównywać swoją kanapę w domu ze zmywarką sąsiada XD Edited July 24, 2020 by lukaszxx1990 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzasiU Posted July 24, 2020 Share Posted July 24, 2020 1 godzinę temu, Misiek_v6 napisał: @CzasiU + układ kierowniczy(sprawdzaliśmy na kanale to ori zawias z bawarii -zero luzów +zwinność auta(promień zawracania 11m) +zwartość w środku ( w omedze na zwykłych welurach to na zakręcie mocniejszym to leciałeś na pasażera, tutaj jest inaczej) +idziesz do aso i dostajesz każdą pierdołe- i co najlepsze w fajnych cenach) Rozumiem że porównujesz BMW do Omegi. Omega też ma średnice zawracania 11m. Co do foteli to jak Łukasz napisał. Gdybyś miał Recaro w welurach to pewnie wypadłby lepiej niż te fotele w BMW. Ja mam Sporty w skórze i przyjemnie mi się jeżdzi, jakoś różnicy nie widzę w porównaniu np. do E38, E60 czy w220 (ale ja nie przywiązuję takiej uwagi do foteli w kanapowcach, co innego w sportowych autach). Pisałem ogólnie o marce BMW że nie rozumiem tego hype’u i to jest tylko moja subiektywna opinia. Przecież nie będę wam wybierał czym macie jeżdzić 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts