Votec2 Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 (edited) Witam wszystkich. Mam problem z kontrolką oleju. Auto rozgrzane i wtedy na wolnych mruga. Cisnienie zmierzone manometrem okolo 1.2 bara. Czujnik cisnienia wymieniony. Dodam ze w drugim egzemplazu z 2.5 v6 jest 0.9 bara i nic nie swieci Edited July 26, 2020 by Votec2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted July 26, 2020 Share Posted July 26, 2020 8 godzin temu, Votec2 napisał: Witam wszystkich. Mam problem z kontrolką oleju. Auto rozgrzane i wtedy na wolnych mruga. Cisnienie zmierzone manometrem okolo 1.2 bara. Czujnik cisnienia wymieniony. Dodam ze w drugim egzemplazu z 2.5 v6 jest 0.9 bara i nic nie swieci Miałem podobny Cyrk z mrugającym ciśnieniem oleju. Za każdym razem jak wkręciłem zegar wszystko było ok. Czujniki 3 nowe. Spokój czasem był na tydzień czasem na dwa a problem powracał. Przyczyną był zacinający się zawór w pompie oleju. Można go wyciągnąć bez demontażu pompy oleju ale niestety rozrząd trzeba rozebrać. Rico też miał problem z mrugającym ciśnieniem ale problem leżał w uszkodzonym przewodzie czujnika @Ricardo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 6 godzin temu, SZAJBUS_SzeF napisał: Miałem podobny Cyrk z mrugającym ciśnieniem oleju. Za każdym razem jak wkręciłem zegar wszystko było ok. Czujniki 3 nowe. Spokój czasem był na tydzień czasem na dwa a problem powracał. Przyczyną był zacinający się zawór w pompie oleju. Można go wyciągnąć bez demontażu pompy oleju ale niestety rozrząd trzeba rozebrać. Rico też miał problem z mrugającym ciśnieniem ale problem leżał w uszkodzonym przewodzie czujnika @Ricardo Dokładnie tak. Okazało się że przewód od czujnika gdzieś masuje pod deska i swiecil cały czas. Drugi przewód załatwił sprawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts