Jump to content
Omega Elite Klub

Ginąca dioda lewarka automatu.

Ricardo

Recommended Posts

Help bo Riczard have a problem :f:

A polega na tym że pozycja lewarka się podświetla dopóki nie włączę świateł pozycyjnych :eek: wtedy gaśnie. Do tego brak podświetlenia zegarów i przycisków na konsoli a komputer pokładowy przygasa... 

Wiecie od czego to może być? 

A zegary(wskazówki) działają normalnie? u mnie jak siadło to bezpiecznik pod maską był strzelony.

Dioda przy lewarku to wielkie G, tutaj tylko wymiana pomaga na sprawny egzemplarz.

Przygasanie komputera nie jest czasem normalne? (żeby nie oślepiać w nocy)

Tak jak mój bliźniak napisał w przypadku diod na lewarku to wymiana na nowy panel. Pada tam często tranzystor. Co do wyświetlacza to normalne że przygasa trochę. Jak jest ustawiony potencjometr od rozjaśniania na włączniku świateł?

6 godzin temu, Tazz napisał:

Może włącznik świateł? 

Sprawny. Światła wszystkie się zapalają. 

3 godziny temu, Misiek_v6 napisał:

A zegary(wskazówki) działają normalnie? u mnie jak siadło to bezpiecznik pod maską był strzelony.

Dioda przy lewarku to wielkie G, tutaj tylko wymiana pomaga na sprawny egzemplarz.

Przygasanie komputera nie jest czasem normalne? (żeby nie oślepiać w nocy)

Zegary chodzą wzorowo wszystkie. Bezpieczniki całe. 

Diody wszystkie od lewarka działają poprawnie dopóki nie przekręcę świateł na pozycyjne, wtedy panel przestaje świecić. 

Komputer nigdy tak nie przygasa jak jasność miałem na Maxa więc to też @Misiek raczej odpada. 

Temat Naprawiony :)

Winowajcą był zimny lut w przełączniku świateł :) dokładnie lut od jakiegoś tam tranzystora :f:

• Like 3