adam7213 Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Witam Łamaga rano nie odpaliła, nie wyświetla błędów na desce, opel scaner też nic nie widzi. immo odpada, nie odpala na dwóch kluczykach podejżewam czujnik wału ewentualnie przekażnik pompy paliwa Pytanie , czy LPG jest podpięte pod przekaznik pompy? Auto w awaryjnym trybie odpalania na LPG też nie odpala. Dzien wcześniej rano auto odpaliło normalnie ,ciepły zaskoczył po drugim , dłuższym kręceniem rozrusznikiem, na drugin dzień zgon totalny, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arklin Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 CPW powinien być widziany przez opel scaner, czy pompa paliwa działa? Ew. jak pompa działa, to może być np. pęknięty wężyk od pompy paliwa jak u mnie kilka razy się zdarzyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 Zmierz CPW i będzie wiadomo. Zobacz czy jest ciśnienie w listwie paliwa i też będzie wiadomo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabloo Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 U mnie kiedyś Op-com nie pokazywał błędów, za to po wciśnięciu pedału gazu i hamulca wymrugało błąd czujnika położenia wału... I faktycznie to było to. Po wymianie problemy z odpalaniem na rozgrzanym silniku ustały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam7213 Posted August 9, 2020 Author Share Posted August 9, 2020 9 godzin temu, adam7213 napisał: Witam Łamaga rano nie odpaliła, nie wyświetla błędów na desce, opel scaner też nic nie widzi. immo odpada, nie odpala na dwóch kluczykach podejżewam czujnik wału ewentualnie przekażnik pompy paliwa Pytanie , czy LPG jest podpięte pod przekaznik pompy? Auto w awaryjnym trybie odpalania na LPG też nie odpala. Dzien wcześniej rano auto odpaliło normalnie ,ciepły zaskoczył po drugim , dłuższym kręceniem rozrusznikiem, na drugin dzień zgon totalny, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam7213 Posted August 9, 2020 Author Share Posted August 9, 2020 Dobra inaczej zapytam, czy jezeli jest to wina układu paliwowego, to czy powinna odpalić awaryjnie na LPG? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wacek Posted August 9, 2020 Share Posted August 9, 2020 (edited) Z awaryjnym odpalaniem na LPG to zależy czy w centralce LPG jest na to zezwolenie - może być zablokowane lub ograniczenie ilości odpalań na dany serwis(gdzie Ci wyczyszczą licznik odpaleń na gazie). Ogólnie 3,2 powinna odpalić z czujnika wałka po długim kręceniu, ale silnik będzie strasznie "kuleć". Edited August 9, 2020 by Wacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arklin Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 (edited) Pomimo możliwości odpalenia w sterowniku czasem może być ciężko odpalić na LPG. Ja mam tak, że zimny silnik nie bardzo chce palić, ale jak pochodzi 10 sek na benzynie to potem już bez problemu odpala na LPG. Edited August 10, 2020 by Arklin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam7213 Posted August 10, 2020 Author Share Posted August 10, 2020 Rozmawiałem dzisiaj z gościem u którego zakładałem LPG i mówi to samo że może ale nie musi odpalić awaryjnie, tym bardziej że było to po dwóch dniach postoju, rano silnik zimny. Ogarne to za kilka dni, teraz jestem w pracy w terenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam7213 Posted August 13, 2020 Author Share Posted August 13, 2020 Więc tak, pompa paliwa ok, auto na podnośnik żeby najpierw zmierzyć czujnik i ewentualnie wymienić, ale wcześniej poprostu pukąłem w niego delikatnie pare razy i łamaga zapaliła, nagrzałem silnik na maxa zagasiłem i odpala normalnie , o co tu chodzi? Wymieniać czy zostawić , ciekawe jak jutro rano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 Może być tak że się zawiesza a jeśli tak jest to podejrzewam że to powróci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam7213 Posted August 18, 2020 Author Share Posted August 18, 2020 rano odpaliła z problemami, wymieniłem i jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts