kukiz87 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 Rok:98 Silnik:Xev 2.0 Rodzaj nadwozia:Sedan Witam wiem ze moze sa tematy z tym problemem na forum ale strasznie zalezy mi na czasie , przed chwilą była ulewa u mnie wsiadam do auta a wycieracza u pasazera z przodu i z tyłu dosłownie pływa w wodzie !! , gdy deszcz lał widziałem jak woda lała sie z pasazera tam przy nogach na górze , mniej wiecej gdzie sa wyloty ciepłego powietrza na nogi , mam auto miesiac , były juz deszcze ale nie miałem takiej sytuacji , odrazu wywaliłem wycieraczki 2 reczniki w rece i wyciskałem tą wodę z dywaników i wylewałem , robiłem to z przodu i z tyłu oczywiscie , auto działa normalnie wszystko elektryka tez, chociaz jak właczyłem nawiew , wyłaczyłem go recznie , wyłaczyłem zapłon zamknąłem auto to dmuchawa działała samoistnine chyba na najnizszych obrotach , dopiero po jezdzie ok 3 km grzałem na fulla na nogi dojechałem pod blok zgasiłem wszystko i była cisza , z podszybia może lać ? jakis kanalik odprowadzajacy zapchany ? szyby oczywiscie miałem zamkniete , dach suchutki w środku , prosze o szybką pomoc i ide robić Dodam że klime mam pusta nie dzialajaca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 pod filtrem kabinowym zapchał ci sie odpływ,pewnie taki basen zrobiło ze przelało sie wiatrakiem nawiewu i temu tez on troche sfiksował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukiz87 Posted July 25, 2016 Author Share Posted July 25, 2016 Zgadza sie motyl tak było ! własnie wrociłem z działki gdzie zrobiłem i przepchałem taka masakra tam była ze szok , skisniete dosłownie liscie a jaki smród... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted July 25, 2016 Share Posted July 25, 2016 hehe przerabiałem to rok temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukiz87 Posted August 16, 2016 Author Share Posted August 16, 2016 Panowie ponownie potrzebuje pomocy !! teraz mam wode pod nogami kierowcy i tylko tam , i zaczeło się robić wilgotno jak stałem długo na postoju i wen sie załaczył , gdzieś by była nieszczelność pewnie , tylko gdzie tego szukać !! /emoticons/sad@2x.png 2x" title=":(" width="20" /> nie padało u mnie od 3 dni więc chyba tylko to że ucieka wchodz w grę , przy pedałach jest wmiare sucho prawie że na płaskim jest wilgotno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Że tak głupio zapytam...A przepchnąłeś odpływy z obydwu stron? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 a przypadkiem nagrzewnica ci nie trachła? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukiz87 Posted August 16, 2016 Author Share Posted August 16, 2016 Przepchałem z jednej strony tej od pasażera ten głeboki przepływ obok filtra kabinowego , a z drugiej strony taka dziura była i ją też przepchałem , u mnie nie padało nic od kilku dobrych dni , a od strony kierowcy tez jest taki odpływ jak obok tego filtra kabinowego ? czy tylko ta dziura okrągła ? , Nagrzewnica na zimno daje zimne , na HI daje bardzo gorące powietrze , dziś dolałem płynu do zbiornika i zaznaczyłem stan , plus dosypałem proszku uszelniającego chłodnice , z głową w pedałach gazowałem i czekałem az wiatrak sie załaczy i nie było śladu wypływania wody do kabiny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 W sumie racja, od kierowcy jest tylko odpływ plastiku podszybia. Opcje tak naprawdę są dwie. Albo ci przerdzewiała blacha na nadkolu i woda sie tamtędy dostała. Tam jest łączenie trzech blach i omegi bardzo lubią tam rdzewieć. Zdejmij kolo i zobacz czy nie ma tam dziury. Jak dużo tej wody tam masz? Może jeszcze leciec z nagrzewnicy, ale raczej bym obstawiał wtedy na strone pasażera bo tam jest przyłącze. Ew woda z klimy ale tam nie ma żadnego gumowego węża, tylko plastik wychodzi z wymiennika bezpośrednio przez blachę, wiec marne szanse....Spód omegi jest wtłożony taką gąbką która mega chłonie wodę. Woda mogła tam już stać dość długo a dopiero teraz przesiąknęła przez wykładzinę.... PS. Sypanie proszku uszczelniającego to najgorsze co mogłeś zrobić. To gówno zalepia niestety nie tylko dziurę w chłodnicy.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukiz87 Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 Będa sprawdzał dziś to dokladnie jeszcze , a co do tego proszku myslałem ze to dobre rozwiazanie ponieważ i w vectrze i w lagunie bardzo mi to pomogło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 a miałes jakis wyciek ze sypałeś ten proszek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukiz87 Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 No własnie przypuszczałem że moze leje z nagrzewnicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 Godzinę temu, kukiz87 napisał: No własnie przypuszczałem że moze leje z nagrzewnicy Sprawdź odpływ od kierowcy sprawdź w sumie pomacaj na tunelu środkowym pod konsola tam są dwa odpływ z klimy (działa Ci klima) ? I posprawdzac łączenia pod nadkola jak Skit pisze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukiz87 Posted August 17, 2016 Author Share Posted August 17, 2016 Wszystko sprawdze , klima jest pusciutka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 No to to odpada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts