Jump to content
Omega Elite Klub

Jakiej firmy kupic amortyzatory do omegi?

PawelP

Recommended Posts

Szukam dobrej firmy amortyzatorów, mam na myśli Bilstein , Sachs , coś tam jeszcze znalazlem z TRW , albo pełny zestaw ze sprężynami gumami itp od Denkermann, ale to ponoć chińska firma ,co radzicie kupić musze wymienić cały tył i przód 

Czym sie rozni Sachs od Bilstein? Cena napewno niechce przeplacac tylko za marke ale miec sprawdzony produkt 

Tego Ci nie powiem, ja kierowałem się tym co producent dawał na pierwszy montaż i taki zamiennik wlaśnie założylem.

W obecnych czasach wszystko jest możliwe i nawet w produktach "premium" trafiają się buble.

• Like 1

Godzinę temu, PawelP napisał:

Popieram kolegę i  zawsze wybieram Sachsy  :good5:

W Omegach to już nawet o marke nie chodzi, ale jak długo leżały na szafie i w jakiej pozycji :D Ja karam jak głupi jakieś najtańsze starman'y, cofap'y i jest ok(no starmany już lecą po 5 latach i 30kkm, ale były po 60zł), a założyłem droższe delphi w caravanie i wylały po 100km. Niektórym zdarzają się cieknące Koni i Bilsteiny. Generalnie o ile nie masz w głowie jakiś specjalistycznych amorów na myśli poziomu B6/B8, to mogą być Sachsy ki inne topowe. Bilstein musiałbyś sprawdzić, ale prawdopodobnie będą zrobione w technologii "monotube" co też niesie ze sobą inną charakterystkę.

sachs kupowalem i po 2 miesiach byly do wyrzucenia, trw zakladalem i z tylu po 3 miesiacach wylaly przod ok, na tyl wkoncu bilstein uzywany od skita i jezdzi do dzisiaj

• Like 1

15 minut temu, Grabarz napisał:

sachs kupowalem i po 2 miesiach byly do wyrzucenia, trw zakladalem i z tylu po 3 miesiacach wylaly przod ok

Sachs i TRW to w końcu jeden koncern.

Szkoda przeplacac , znalazlem jeszcze Meyle A ten Denkermann jest w zestawie ze spreżynami Jamex i podkladkami gumowymi,  wołalbym bilstein kupic, co radzicie?

Jak chcesz jeździć bierz Blistein, jak auto na oeliksy to bierz najtańsze. 

U siebie mam b6 i bajka, z takimi kupiłem auto 5 lat temu i nadal mają ponad 70 procent sprawności. 

Edited by lukaszxx1990