Jump to content
Omega Elite Klub

Gdzie założyć Poli a gdzie lepiej oryginalne gumy.

Recommended Posts

Witam,

ostatnio zastanawiam się nad założeniem poliuretanów do mojej Omegi. Gdzie najlepiej założyć poliuretany ? w całości czy tylko w kilku miejscach. Jest wiele zdań na temat poli ze:

-warto smarować a inni mówią ze lepiej nie przed założeniem 

-bardzo skrzypią

Wole zapytać odpowiednie osoby niż dopytywać u majstrów warsztatowych lub szukać w przeglądarce :)

Tuleje z poliuretanu w obecnym gruzie mam założone z przodu duże na wahaczach podobno małe powodują pękanie wahaczy, tak teoria zasłyszana z internetu, z tyłu tuleje tylnej belki tzw. prosiaki, oraz regenerowane tylne mocowania belki też z poliuretanu w Olkuszu, z tyłu również w obu wahaczach komplet mam poliuretany.

Smarować warto i to dobrze, kiedyś po założeniu na wahaczu tylnym wykonawca źle posmarował i po miesiącu zaczęła skrzypieć, trzeba było wyjąć i nasmarować. Obecnie po 2,5 roku użytkowania zero skrzypów, choć dodam, że tym autem mało robię kilometrów rocznie.

@Hubi a co z tymi wahaczami ? ? w sumie jeśli się nie sprawdzi to się nie dowiem. Jak pęknie to się zrobił małe tuleje na gumach.

Jaka masz twardośc ? Wszędzie taka sama czy np prosiaki masz twardsze ?

1 minutę temu, lukaszxx1990 napisał:

Mam identyczne żółte i czerwone, hebel 6tlok nic nie pęka

Najlepsze że ten set (strong flex jakoś tak) wytrzymał już 2 lata i dalej lata. Na zestawie czerwonych (Olkusz) i serii heblach po pół roku małe były do śmietnika. 

Edited by lukaszxx1990