Manson95 Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Witam, ostatnio zastanawiam się nad założeniem poliuretanów do mojej Omegi. Gdzie najlepiej założyć poliuretany ? w całości czy tylko w kilku miejscach. Jest wiele zdań na temat poli ze: -warto smarować a inni mówią ze lepiej nie przed założeniem -bardzo skrzypią Wole zapytać odpowiednie osoby niż dopytywać u majstrów warsztatowych lub szukać w przeglądarce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Tuleje z poliuretanu w obecnym gruzie mam założone z przodu duże na wahaczach podobno małe powodują pękanie wahaczy, tak teoria zasłyszana z internetu, z tyłu tuleje tylnej belki tzw. prosiaki, oraz regenerowane tylne mocowania belki też z poliuretanu w Olkuszu, z tyłu również w obu wahaczach komplet mam poliuretany. Smarować warto i to dobrze, kiedyś po założeniu na wahaczu tylnym wykonawca źle posmarował i po miesiącu zaczęła skrzypieć, trzeba było wyjąć i nasmarować. Obecnie po 2,5 roku użytkowania zero skrzypów, choć dodam, że tym autem mało robię kilometrów rocznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Ja mam wszczedzie zalozone i jest spoko polecam. Jak zakladasz wszystko ma byc smarowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manson95 Posted October 11, 2020 Author Share Posted October 11, 2020 @Hubi a co z tymi wahaczami ? ? w sumie jeśli się nie sprawdzi to się nie dowiem. Jak pęknie to się zrobił małe tuleje na gumach. Jaka masz twardośc ? Wszędzie taka sama czy np prosiaki masz twardsze ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 Ja mam duze czerwone a male zolte i jakos nic mi nie peklo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 23 godziny temu, Hubi napisał: Ja mam duze czerwone a male zolte i jakos nic mi nie peklo. Mam identyczne żółte i czerwone, hebel 6tlok nic nie pęka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 (edited) 1 minutę temu, lukaszxx1990 napisał: Mam identyczne żółte i czerwone, hebel 6tlok nic nie pęka Najlepsze że ten set (strong flex jakoś tak) wytrzymał już 2 lata i dalej lata. Na zestawie czerwonych (Olkusz) i serii heblach po pół roku małe były do śmietnika. Edited October 12, 2020 by lukaszxx1990 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts