Popular Post mejtun Posted October 25, 2020 Popular Post Share Posted October 25, 2020 Cześć, jestem nowym użytkownikiem forum jednak nie nowym posiadaczem omegi ? Chciałbym pokazać Wam swój zakup z zeszłego roku, 2.5v6 i wrzucić małą historię jaką z tym egzemplarzem przeszedłem Kupiona 6 września 2019r Stan licznika bodajże 389.000 obecnie 409.000 Na samym początku cieknąca głowica lewa walnęła uszczelka przy 6 garku Przy weryfikacji wycieku wpadło ,,coś" do głowicy i znalazło się na tłoku....efekt widać no cóż pech ?? Dzięki Ogarniętemu kumplowi który wyrzeźbił głowicę po wcześniejszym planowaniu w zakładzie i próbie szczelności(nie miałem już kasy wypstrykałem się z gotówki) Tłok też dostał jednak cylinder nie był zarysowany złożone na nowych częściach chałupnicze ale jednak działa ? Wymienione przy okazji uszczelniacze zaworowe prawie finalnie złożone...rozrząd byl największym problemem jednak kolega z Gdańska Adam którego pozdrawiam użyczył blokad i jakoś to poszło ;-) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mejtun Posted October 25, 2020 Author Popular Post Share Posted October 25, 2020 5 minut temu, mejtun napisał: Cześć, jestem nowym użytkownikiem forum jednak nie nowym posiadaczem omegi ? Chciałbym pokazać Wam swój zakup z zeszłego roku, 2.5v6 i wrzucić małą historię jaką z tym egzemplarzem przeszedłem Kupiona 6 września 2019r Stan licznika bodajże 389.000 obecnie 409.000 Na samym początku cieknąca głowica lewa walnęła uszczelka przy 6 garku Przy weryfikacji wycieku wpadło ,,coś" do głowicy i znalazło się na tłoku....efekt widać no cóż pech ?? Dzięki Ogarniętemu kumplowi który wyrzeźbił głowicę po wcześniejszym planowaniu w zakładzie i próbie szczelności(nie miałem już kasy wypstrykałem się z gotówki) Tłok też dostał jednak cylinder nie był zarysowany złożone na nowych częściach chałupnicze ale jednak działa ? Wymienione przy okazji uszczelniacze zaworowe prawie finalnie złożone...rozrząd byl największym problemem jednak kolega z Gdańska Adam którego pozdrawiam użyczył blokad i jakoś to poszło ;-) postanowiłem odświeżyć trochę felgi Kolor grafit mieszany wg mojego pomysłu i nowe opony 235/45 r17 Matador Hectoria 3 Efekt ?wow? 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 25, 2020 Author Share Posted October 25, 2020 9 minut temu, mejtun napisał: Cześć, jestem nowym użytkownikiem forum jednak nie nowym posiadaczem omegi ? Chciałbym pokazać Wam swój zakup z zeszłego roku, 2.5v6 i wrzucić małą historię jaką z tym egzemplarzem przeszedłem Kupiona 6 września 2019r Stan licznika bodajże 389.000 obecnie 409.000 Na samym początku cieknąca głowica lewa walnęła uszczelka przy 6 garku Przy weryfikacji wycieku wpadło ,,coś" do głowicy i znalazło się na tłoku....efekt widać no cóż pech ?? Dzięki Ogarniętemu kumplowi który wyrzeźbił głowicę po wcześniejszym planowaniu w zakładzie i próbie szczelności(nie miałem już kasy wypstrykałem się z gotówki) Tłok też dostał jednak cylinder nie był zarysowany złożone na nowych częściach chałupnicze ale jednak działa ? Wymienione przy okazji uszczelniacze zaworowe prawie finalnie złożone...rozrząd byl największym problemem jednak kolega z Gdańska Adam którego pozdrawiam użyczył blokad i jakoś to poszło ;-) 26 .03. 2020 FELGI postanowiłem odświeżyć trochę felgi Kolor grafit mieszany wg mojego pomysłu i nowe opony 235/45 r17 Matador Hectoria 3 Efekt ?wow? 11.04.2020 ZACISKI Lekko odświeżone zaciski przód ? 5.5.2020 Kierownica irmschera z B i ogarnięta wiązka wskaźnika LPG ? 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 25, 2020 Author Share Posted October 25, 2020 17 minut temu, mejtun napisał: Cześć, jestem nowym użytkownikiem forum jednak nie nowym posiadaczem omegi ? Chciałbym pokazać Wam swój zakup z zeszłego roku, 2.5v6 i wrzucić małą historię jaką z tym egzemplarzem przeszedłem Kupiona 6 września 2019r Stan licznika bodajże 389.000 obecnie 409.000 Na samym początku cieknąca głowica lewa walnęła uszczelka przy 6 garku Przy weryfikacji wycieku wpadło ,,coś" do głowicy i znalazło się na tłoku....efekt widać no cóż pech ?? Dzięki Ogarniętemu kumplowi który wyrzeźbił głowicę po wcześniejszym planowaniu w zakładzie i próbie szczelności(nie miałem już kasy wypstrykałem się z gotówki) Tłok też dostał jednak cylinder nie był zarysowany złożone na nowych częściach chałupnicze ale jednak działa ? Wymienione przy okazji uszczelniacze zaworowe prawie finalnie złożone...rozrząd byl największym problemem jednak kolega z Gdańska Adam którego pozdrawiam użyczył blokad i jakoś to poszło ;-) 26 .03. 2020 FELGI postanowiłem odświeżyć trochę felgi Kolor grafit mieszany wg mojego pomysłu i nowe opony 235/45 r17 Matador Hectoria 3 Efekt ?wow? 11.04.2020 ZACISKI Lekko odświeżone zaciski przód ? 5.5.2020 Kierownica irmschera z B i ogarnięta wiązka wskaźnika LPG ? 29.05.2020 WYCIEKI OLEJU ZE SKRZYNI BIEGÓW Skrzynia umyta wymieniony uszczelniacz wału i wybieraka Numery corteco 19026311B 01033944B 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 25, 2020 Author Share Posted October 25, 2020 23 minuty temu, mejtun napisał: Cześć, jestem nowym użytkownikiem forum jednak nie nowym posiadaczem omegi ? Chciałbym pokazać Wam swój zakup z zeszłego roku, 2.5v6 i wrzucić małą historię jaką z tym egzemplarzem przeszedłem Kupiona 6 września 2019r Stan licznika bodajże 389.000 obecnie 409.000 Na samym początku cieknąca głowica lewa walnęła uszczelka przy 6 garku Przy weryfikacji wycieku wpadło ,,coś" do głowicy i znalazło się na tłoku....efekt widać no cóż pech ?? Dzięki Ogarniętemu kumplowi który wyrzeźbił głowicę po wcześniejszym planowaniu w zakładzie i próbie szczelności(nie miałem już kasy wypstrykałem się z gotówki) Tłok też dostał jednak cylinder nie był zarysowany złożone na nowych częściach chałupnicze ale jednak działa ? Wymienione przy okazji uszczelniacze zaworowe prawie finalnie złożone...rozrząd byl największym problemem jednak kolega z Gdańska Adam którego pozdrawiam użyczył blokad i jakoś to poszło ;-) 26 .03. 2020 FELGI postanowiłem odświeżyć trochę felgi Kolor grafit mieszany wg mojego pomysłu i nowe opony 235/45 r17 Matador Hectoria 3 Efekt ?wow? 11.04.2020 ZACISKI Lekko odświeżone zaciski przód ? 5.5.2020 Kierownica irmschera z B i ogarnięta wiązka wskaźnika LPG ? 29.05.2020 WYCIEKI OLEJU ZE SKRZYNI BIEGÓW Skrzynia umyta wymieniony uszczelniacz wału i wybieraka Numery corteco 19026311B 01033944B 13.06.2020 Typowy problem omegi pękająca klamka Jako że w kolorze Z293 nie ma praktycznie części kupiona niebieska i pomalowana pod kolor 20.06.2020 WYMIANA KPL UKŁADU WYDECHOWEGO końcówki stz poszły na złom 2x strumienica Wszystko zabezpieczone czarną farbą 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mejtun Posted October 25, 2020 Author Popular Post Share Posted October 25, 2020 31 minut temu, mejtun napisał: Cześć, jestem nowym użytkownikiem forum jednak nie nowym posiadaczem omegi ? Chciałbym pokazać Wam swój zakup z zeszłego roku, 2.5v6 i wrzucić małą historię jaką z tym egzemplarzem przeszedłem Kupiona 6 września 2019r Stan licznika bodajże 389.000 obecnie 409.000 Na samym początku cieknąca głowica lewa walnęła uszczelka przy 6 garku Przy weryfikacji wycieku wpadło ,,coś" do głowicy i znalazło się na tłoku....efekt widać no cóż pech ?? Dzięki Ogarniętemu kumplowi który wyrzeźbił głowicę po wcześniejszym planowaniu w zakładzie i próbie szczelności(nie miałem już kasy wypstrykałem się z gotówki) Tłok też dostał jednak cylinder nie był zarysowany złożone na nowych częściach chałupnicze ale jednak działa ? Wymienione przy okazji uszczelniacze zaworowe prawie finalnie złożone...rozrząd byl największym problemem jednak kolega z Gdańska Adam którego pozdrawiam użyczył blokad i jakoś to poszło ;-) 26 .03. 2020 FELGI postanowiłem odświeżyć trochę felgi Kolor grafit mieszany wg mojego pomysłu i nowe opony 235/45 r17 Matador Hectoria 3 Efekt ?wow? 11.04.2020 ZACISKI Lekko odświeżone zaciski przód ? 5.5.2020 Kierownica irmschera z B i ogarnięta wiązka wskaźnika LPG ? 29.05.2020 WYCIEKI OLEJU ZE SKRZYNI BIEGÓW Skrzynia umyta wymieniony uszczelniacz wału i wybieraka Numery corteco 19026311B 01033944B 21.06.2020 USUNIĘTE NALYPKI 13.09.2020 USUWANIE WYKWITÓW RUDEJ KOLEŻANKI 18.09.2020 NOWE AMORTYZATORY I PODUSZKI MCPHERSONA geometria wyszła prawie okej oprócz tylu który stał na dębowo 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted October 25, 2020 Share Posted October 25, 2020 Dobra robota , witaj w rodzinie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 25, 2020 Author Share Posted October 25, 2020 2 godziny temu, Bobek napisał: Dobra robota , witaj w rodzinie Trzeba ratować co zostało :-p 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 9 godzin temu, mejtun napisał: Trzeba ratować co zostało :-p Jestem podobnego zdania , omeg z roku na rok jest coraz mniej ,więc trzeba ratować które się da 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 26, 2020 Author Share Posted October 26, 2020 17.10.2020 AUDIO PRZÓD Na przód wpadły JBL GTO STAGE 2 604C Spróbowałem wygłuszyć drzwi ale ciężko dostać się od zewnątrz wiec zrobiłem jak zrobiłem:) Efekt petarda 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Masz to spięte z bose? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 26, 2020 Author Share Posted October 26, 2020 Godzinę temu, SZAJBUS_SzeF napisał: Masz to spięte z bose? Nie mam bose oryginalnie ale będę chciał dołożyć wzmak od bose jeszcze w tym roku to ogarnę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 27, 2020 Author Share Posted October 27, 2020 22.10.2020 HAMULEC POSTOJOWY Wymiana kpl ręcznego w omedze graniczy z cudem... Bolce od szczek są pod łożyskiem a śruby od niego totalnie się utleniły Jako że bolce nie były w złym stanie zostały na swoim miejscu Tak długo nie było ruszane że szczęki odeszły od blachy i zostały na tarczy od wewnątrz ?? Jakby Ktoś potrzebował Numery czesci to podam bo są 2 rodzaje bolców i 3 rodzaje sprężynek 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 Jeśli możesz to podaj numery części bardzo przydatne będzie, bo są zacieki 42mm do których trzeba dłuższe bolce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 28, 2020 Author Share Posted October 28, 2020 13 godzin temu, PawelP napisał: Jeśli możesz to podaj numery części bardzo przydatne będzie, bo są zacieki 42mm do których trzeba dłuższe bolce TARCZE TYŁ NIEWENTYLOWANE BG2987 KLOCKI TYŁ LP590 BOLCE DO ZACISKU I BLASZKA ROZPOROWA D42353A SZCZĘKI LS1381 SPRĘŻYNKI SZCZĘK QB105-0711 LINKI AD33.0244 TŁOCZKI TYŁ (nie wiem czy na pewno bo nie zmieniałem ale podam numer podobno dobrane po VIN D4858C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 29, 2020 Author Share Posted October 29, 2020 24.10.2020 ODŚWIEŻANIE FELG INTRA 15 Ps. Ma ktoś dekielki ? EFEKT FINALNIE WYSZEDŁ OKEJ 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mejtun Posted December 13, 2020 Author Popular Post Share Posted December 13, 2020 13.12.2020 Wymiana przewodów lpg Semperit puszczał zmieniłem na north fighter Opaski zamiast skręcanych sprężynowe I podciśnienie dla mojego oka ? 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted December 22, 2020 Author Share Posted December 22, 2020 22.12.2020 ?Choinki przywiezione ??? 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 18 minut temu, mejtun napisał: 22.12.2020 ?Choinki przywiezione ??? E już dawno vectra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted December 22, 2020 Share Posted December 22, 2020 No pewnie .Caravan to caravan . A nie jakis sedes 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted December 23, 2020 Author Share Posted December 23, 2020 14 godzin temu, OMEGATOR napisał: No pewnie .Caravan to caravan . A nie jakis sedes Sedes jak sedes, dach ma pojemny ?? 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted January 10, 2021 Author Share Posted January 10, 2021 (edited) 10.01.2021 Jakiś czas temu rozebrałem swój stary reduktor Stag r01 do 250km bo przeciekał Kupiłem zestaw naprawczy od Jacusia bo myślę sobie że zregenerowanie nie powinno być trudne Zamówiłem, kolega dorobił wcześniej klucz rozłożyłem wyczyściłem i złożyłem na nowych oringach, pewien nie jestem ale albo oryginalnie te oringii pod króćce wodne są o przekroju kwadratu albo takie się zrobiły bo nowe przepuszczały od razu. I wątek końcowy, zamówiłem dziś nowy, poprawiłem te oringi ale ciekło z połączenia między jedną a drugą sekcją EDIT2 Przyszedł nowiutki reduktor w wolnym czasie działamy ? Edited January 12, 2021 by mejtun Edit posta 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Jakiej firmy masz komputer od LPG ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted January 11, 2021 Author Share Posted January 11, 2021 2 godziny temu, PawelP napisał: Jakiej firmy masz komputer od LPG ? Stag 300-6 Qmax Basic bodajże jak kupowałem w zeszłym roku omegę był to najnowszy sterownik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Masz go podpiety pod OBD czy jak, jak się sprawuje?, wiesz może jaki masz rozmiar dysz we wtryskiwaczach? Bo się zastanawiam nad takim samym też mam taki silnik jak u ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts