Dolot Posted November 1, 2020 Share Posted November 1, 2020 Siemanko W tym temacie chciałbym żeby były zawarte wiadomości od osób, które już to przerabiały albo mają sporą wiedzę na ten temat i chciały by przekazać to dalej. Najbardziej rozchodzi mi się o zachowanie dwumasy i założenia lekkiego koła. Z moich informacji wychodzi, że najlepszym rozwiązaniem jest założenie koła z c20xe, które jest lżejsze i podobno pasuje plug&play, ale znalazłem też opcje założenia koła z c25xe odchudzonego. Koło z c25xe odchudzone + docisk z frontery 3.2 v6 i podobno jest zrobiony mod na większą średnicę tarczy sprzęgła. Jeśli chodzi o jednomas to z tego co czytałem pasuje z vectry 2.6 cały zestaw, ale nie mam większej wiedzy. Bardzo proszę o udzielenie pełnych informacji odnośnie tych modyfikacji żeby było dla potomnych i sprostowanie wszystkiego co było źle podane przeze mnie. Chce żeby ten temat był poradnikiem odnośnie modów plug&play do naszych v6. Jeżeli przy którejś przeróbce potrzeba jakichś tulejek dystansowych czy czegoś podobnego też proszę o komentarz. U mnie siedzi 3.0 więc do tego najbardziej potrzebuje, ale wiedza na pewno przyda się też do innych fałek Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Tak, z Vectry 2.6 pasuje, miałem taki w 3.0 w OB, pod koło z c25xe trzeba tulejkę pod wysprzęglik zrobić. generalnie najprościej to założyć z vectry 2.6 a koło wysłać gdzieś do odelżenia tylko za dużo nie ma co ściągać z wagi bo niuty uciekną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted November 2, 2020 Author Share Posted November 2, 2020 Czyli koło z c25xe odchudzić i do tego tarcze i docisk z 2.6. Jaka jest średnica zestawu z 2.6 i ile można zejść z rzucaniem wagi żeby za dużo nie stracić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts