Boscorelli Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Witam, od pewnego czasu zwłaszcza jak jest gorąco moj kolorowy wyświetlacz przyjmuje bialą barwę, o taką: Wcześniej pomagało lekkie puknięcie w szkiełko, ale teraz już to nie działa. Czy ktoś wie co się tam zepsuło i jak to naprawić? Wiem, że są firmy które się tym zajmują, ale zanim wydam ~200zl, najpierw chciałbym samemu spróbowac :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chorwat Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 U mnie jest identycznie, traktuję to jako dodatkowe oświetlenie kabiny w nocy /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Na OKP jest kilka tematów o tym, może coś się przyda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted July 11, 2016 Author Share Posted July 11, 2016 Na OKP jest kilka tematów o tym, może coś się przyda. Właśnie wszystkie odsyłają do serwisów, nikt konkretnie nie napisał co się zepsuło i jak to naprawić we własnym zakresie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 wujo ma to samo powyżej jakiejś temperatury robi się bialy @saint ogarnales temat ? /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 nie bo zawsze jest cis innego /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> ale wiem co trza zrobić /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> docisnij przez to szkielko w lewym dolnym rogu zaświeci sie ale jak puścisz wróci bialy. Ogarnolem gdzies na jakimś forum dziwnym ze trza wyjąć i docisnąć taśmy przewodzące jakas tasma czy czym tam chcesz /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> i ma grać gitara ? ja może po weekendzie to ogarne to poczekaj jak chcesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Ja mam to samo a gość co sprzedawał mi auto mówił że jest jakiś zimny lut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 nie mowie nie ale to jest tak jest zimno działa bez problemu plus 21 juz glupieje czasami walniecie pomoże ponad 25 caly czas bialy /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> jak je docisniesz zaczyna swiecic wiemu ze pod wpływem ciepła wszystkie plastiki gumy sie rozszezaja ktos napisal mi ze wystarczy ta tadme docisnąć i śmiga. Najlepiej rozebrać jakby cieplo i bd bialy wtedy pomanewrowac tasma i bd wiedzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted July 12, 2016 Author Share Posted July 12, 2016 Czytałem o tej taśmie, rozebrałem poprawiłem dociski wszystkich taśm i niestety nic to nie dało, być może to gdzieś wina zimnych lutów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chorwat Posted July 14, 2016 Share Posted July 14, 2016 U mnie są pasy/biały ekran niezależnie od temperatury otoczenia i wnętrza. Trzeba będzie kiedyś oddać do regeneracji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted July 17, 2016 Author Share Posted July 17, 2016 Próbowałem, dociskałem, podgrzewałem sprawdzałem i ni cha cha, poległem i jeszcze zołza pokopała mnie prądem podczas podłączania, pi..e to oddaje do jakiegoś serwisu niech naprawią, bo mnie szlak trafia z tym białym ekranem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Hehe zadzwon do Czestochowy do goscia magika od ncdc on to ogarnie raczej. Ostatnio radio wysylalem... Ma nr 691 663 818. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Potwierdzam, byłem u niego osobiście jak w moim ncdc wysypala się pamięć. Zrobił w niecałą godzinę. Wyswietlaczami tez się zajmuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 U mnie tez pamiec i pass code odzyskal z radia bo nie mialem w papierach. Sobie radio sam zalogowalem op-comem bo inaczej trzeba wyslac kpl radio+wyswietlacz. Generalnie przy ncdc to chodzi o wlutowanie nowej kosci pamieci eeprom jest gdzies opisane co i jak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted August 20, 2016 Author Share Posted August 20, 2016 Temat już dawno załatwiony, wyświetlacz działa bez względu na temperaturę, a koszta w moim przypadku to 50zł, a nie jak na alledrogo ~200zł. Generalnie każdy ogarnięty elektronik co naprawia sprzęt rtv sobie z tym poradzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Czyli jest szansa ze wysłać do Ciebie i ktoś to ogarnie ? bo mi zdechł /emoticons/unsure@2x.png 2x" title=":/" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted August 27, 2016 Share Posted August 27, 2016 Czyli jest szansa ze wysłać do Ciebie i ktoś to ogarnie ? bo mi zdechł /emoticons/unsure@2x.png 2x" title=":/" width="20" /> @Boscorelli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts