Jump to content
Omega Elite Klub

Przełącznik wycieraczek

Falen

Recommended Posts

Mam Omegę w bogatej wersji wyposażeniowej i zastanawia mnie przełącznik wycieraczek.Nie ma na nim ani pokrętła do regulacji pracy ani przycisków do sterowania komputerem.Tylko są same wycieraczki i spryskiwacz tylnej szyby.Taki powinien być czy ktoś wcześniej może coś zmienił ? Nie wiem czy to ma też coś do rzeczy i wspólnego z tym,ale w pierwszej pozycji to wycieraczki machną raz i na tym koniec nie włączają się już ponownie w ogóle.Dopiero w kolejnych pozycjach jest ciągła praca.

Edited by Falen

Masz czujnik deszczu? Jeśli tak to zalacz wycieraczki na pierwszą pozycję i spryskaj woda czujnik, jak wszystko jest sprawne powinny się zalaczyc wycieraczki

Czujnik deszczu jest,ale działa kiepsko bo tylko podczas oberwania chmury albo jak z butli polejesz szybę.Na mniejszy deszcz w ogóle nie reaguje.Nie wiem może dlatego,bo szybę poprzedni właściciel wymieniał na zamiennik ? Jeździłem też Peugeotem co miał czujnik deszczu i chodziło to lepiej,ale tam szyba była oryginalna.No a co z przyciskami do komputera w manetce ? W wersji co ma skóry,NCDC 2015,xenony i inne bajery to chyba powinny być przyciski do obsługi komputera.

No to może być wina czujnika lub tego żelu na ktory jest montowany. Obsługa komputera jest z poziomu radia lub przycisków na kierownicy wiec tutaj jest wszystko w porządku