Edek Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 Mianowicie panowie ostatnio przy wymianie oleju i filtra oleju leżąc sobie pod samochodem rozgrzanym oczywiście i słyszę jak coś spada na gorący tlumik i słychać syk oczywiście pierwsze co zacząłem szukać o co sie okazało z tyłu silnika o góry między silnikiem a karoserią idzie wąż tylko wyglądał jak by plastikowy. I z pod niego robiła się kropelka która spadała prosto na tlumik . W samochodzie po rozgrzaniu czuć słodki zapach płynu oczywiście nie ubywa go w szalonych ilościach i jak będę miał chwilę to cyknę fotę tego ustrojstwa.Mam tylko nadzieję że nie bedzie trzeba wyjeżdżać całym kuniem z karoserii i z góry dziękuję za pomoc Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 A co ma chłodniczka oleju związanego z tym tematem? Szukasz chyba na siłę a faktycznie może gdzieś uciekać z układu chłodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 10, 2021 Author Share Posted January 10, 2021 Nie no po miesiącu jazdy uciekł prawie cały zbiorniczek płynu tak ze jakiś powód musi być stawiana na betonie i ani śladu wycieku co mnie dziwi a podczas jazdy w środku czuć słodki zapach płynu Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 bo cieknie po rozgrzaniu i na gorące, dlatego nie widać na ziemi ale czuć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 10, 2021 Share Posted January 10, 2021 może z zaworu trójdrożnego leci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edek Posted January 10, 2021 Author Share Posted January 10, 2021 Zrobię zdjęcia dla pewności i wrzucę Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted January 11, 2021 Share Posted January 11, 2021 Cieknie, jak silnik pracuje, bo wzrasta ciśnienie w układzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts