Jump to content

Pali bezpiecznik nr 27

Wosz3k

Recommended Posts

Problem tego typu że chce włożyć bezpiecznik w miejsce 27 gdzie go nie ma a być powinien i za każdym razem bezpiecznik się spala przy dotknięciu do gniazda, wie ktoś może od czego jest ten bezpiecznik? Dodam że stoi poziomowanie ksenonów, może byc tak że silniczki się spaliły, robią zwarcie i dlatego pali bezpiecznik? 

Sory jeśli temat nie w tym miejscu ale jeszcze nie ogarnąłem poruszania się po forum ;)

10 godzin temu, Wosz3k napisał:

Problem tego typu że chce włożyć bezpiecznik w miejsce 27 gdzie go nie ma a być powinien i za każdym razem bezpiecznik się spala przy dotknięciu do gniazda, wie ktoś może od czego jest ten bezpiecznik? Dodam że stoi poziomowanie ksenonów, może byc tak że silniczki się spaliły, robią zwarcie i dlatego pali bezpiecznik? 

Sory jeśli temat nie w tym miejscu ale jeszcze nie ogarnąłem poruszania się po forum ;)

27 - układ poziomowania

2.5V6 bezpieczniki w kabinie.pdf

3 godziny temu, Wosz3k napisał:

Czyli możliwe że silniczki w lampach spalone?

powypinaj kostki i wpinaj po jednej to dojdziesz :P

34 minuty temu, robert514 napisał:

powypinaj kostki i wpinaj po jednej to dojdziesz :P

Tak zrobię, dzięki za pomoc ;) jeszcze pytanie czy te silniczki są wymienne czy trzeba kupić całą lampę gdyby się okazało że to one robią zwarcie? 

• 4 weeks later...

Panowie wiecie może gdzie jest przekaźnik od poziomowania? 

Odłączyłem kostki od czujników i od silniczków poziomowania a bezpiecznik dalej się pali.

Macie jeszcze jakieś pomysły?

bezpieczniki od regulacji reflektorów to F22 i F31, a F27 to poziomowanie ale samochodu, czyli kompresor plus amory pompowane

13 godzin temu, robert514 napisał:

bezpieczniki od regulacji reflektorów to F22 i F31, a F27 to poziomowanie ale samochodu, czyli kompresor plus amory pompowane

To dziwne bo nie mam tego na wyposażeniu a jest miejsce na bezpiecznik w którym jest zwarcie, w każdym razie to w sumie już nie ważne skoro tego nie mam :D

Teraz bardziej kwestia poziomowania, te bezpieczniki o których napisałeś są całe więc chyba tylko pozostaję podłączyć komputer. Pewnie padły czujniki poziomowania :/

1 minutę temu, robert514 napisał:

a czujniki nie porozłączały  się mechanicznie, bo lubią się wypinać ect.

Wszystko było na miejscu jak wczoraj je wypinałem, szczególnie ta na tyle przez co muszę lutować nowa kostkę ?

Teraz, robert514 napisał:

to ile masz tych czujników? bo powinien być jeden z przodu i jeden z tyłu

I tak jest jeden z przodu w lewym nadkolu i z tyłu z lewej strony przy wahaczu