Jump to content

Działanie klimatyzacji i dmuchawy

Falen

Recommended Posts

Mógłby ktoś napisać jak zachowuje się układ dmuchawy i klimatyzacji w następujących przypadkach

Na wyświetlaczu pokazuje:

ECO

AUTO

AUTO ECO wyświetlane jednocześnie

Na wyświetlaczu brak zarówno ECO jak i AUTO

Może nie odpowiedziałem konkretnie, ale myślę że to wystarczy:

1.thumb.JPG.b20f7661f047cc87e4f21bedbe8c2104.JPG2.thumb.JPG.fada3a93bd386761917741c620379ac1.JPG3.thumb.JPG.4de5f40c97f0f5ccde4cc3eb6cfb0d4a.JPG4.thumb.JPG.30148b2ac32aa334e29679d1b9dc0703.JPG5.thumb.JPG.6ba08c0bfb221286a70193b67d26a801.JPG6.thumb.JPG.abd9363f3e164ba6c7da67124e20c723.JPG7.thumb.JPG.567bd359574ffdf76e11e2953839f5b5.JPG

Większość rzeczy opisuje ta instrukcja,ale nie opisano tu wszystkiego.Np AUTO ECO wyświetlane jednocześnie nadal nie wiem co oznacza.

Większość rzeczy opisuje ta instrukcja,ale nie opisano tu wszystkiego.Np AUTO ECO wyświetlane jednocześnie nadal nie wiem co oznacza.
Jeśli tak pokazuje wyświetlacz to sprężarka jest wyłączona a klima jest w trybie AUTO, który jest opisany wyżej w poście. A jeżeli jest tylko AUTO to klima pasuje w tym trybie z włączoną sprężarką. Poprawić mnie, jeśli się mylę ;)

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

A jeśli na wyświetlaczu brak zarówno ECO jak i AUTO to klimatyzacja chodzi w trybie manualnym ?

24 minuty temu, Falen napisał:

A jeśli na wyświetlaczu brak zarówno ECO jak i AUTO to klimatyzacja chodzi w trybie manualnym ?

Kolego, masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, AUTO to tryb automatyczny, wyłączone - tryb ręczny, ECO wyłącza sprężarkę (nawiew bez klimatyzacji ), wyłączony załącza sprężarkę ale powyżej +5 stopni Celsjusza. Działa to niezależnie od siebie aczkolwiek razem też. Ustaw sobie AUTO bez ECO z automatycznym sterowaniem nawiewu A w kółeczku i steruj tylko temperaturą.

Edited by robert514

Przecież to proste, w trybie AUTO automatycznie reguluje się siła i kierunki nawiewu. Eco lub jego brak to załączenie sprężarki lub brak załączenia, wszystko w temacie. Eco i Auto są od siebie niezależne. Eco - sprezarka, auto - nawiew.

21 godzin temu, Arklin napisał:

Przecież to proste, w trybie AUTO automatycznie reguluje się siła i kierunki nawiewu. Eco lub jego brak to załączenie sprężarki lub brak załączenia, wszystko w temacie. Eco i Auto są od siebie niezależne. Eco - sprezarka, auto - nawiew.

Niby takie proste a jednak źle napisałeś

Edited by lukaszxx1990

auto reguluje nawiewem  (klapkami itp)
eco (klima wyłaczona)

brak napisu eco na panelu (klima właczona)

auto eco  ( automatyczne sterowanie kierunkiem nadmuchu bez klimy)

brak napisów na panelu (wszystko wyłączone)

• Like 1

6 minut temu, witkacy napisał:

brak napisów na panelu (wszystko wyłączone)

Albo zepsute :f:

No właśnie, czy ja napisałem coś innego??????