Jump to content

wiązka elektryczna do uruchomiania silnika 2,6 v6

Tomek trike

Recommended Posts

Cześć. Mam nadzieje że wybrałem właściwe miejsce.

Buduje trike z silnikiem y26se. Na obecnym etapie pasuje już uruchomić silnik i rozplanowac połozenie wiązki. W podobnych projektach silniki 2,6 i 3,2 pracują na sterowaniu z 3,0 ja chciałbym pozostać przy orginalnej wiązce. Mam nadzieje, że znajdę tutaj, lub przekierujecie mnie do kogoś kto będzie potrafił mi pomóc. Do dyspozycji mam omege z silnikiem y26se z roku modelowego 2003 (narazie całość w karoserii) i taki sam silnik z 2001 roku razem z większością wiązki. Plan minimum to uruchomienie tego silnika łącznie z automatyczną skrzynią biegów (AR 25) tak, żeby nic nie wchodziło w tryb awaryjny. Wszelkie dodatki typu wkaźniki temperatury, paliwa, prędkości czy obrotów są nieistotne ( obsługuje je oddzielny licznik ze swoją wiązką). Pomożecie?

Tomek

Dlaczego?? Najprościej od kompa dwoma wiązkami iść na sam koniec i sprawdzać co jest potrzebne a co nie.

Myślę że największym problemem będzie zostawienie kompa od skrzni.

narazie jedna omega stoi kompletna. Z drugiej mam wymontowany zespół napędowy i calusieńką elektryke. Z wiązek wycinałem idąc od tyłu całe nagłosnienie, wiązke oświetlenia tyłu, wiązki idące do drzwi i częśc wiązek z deski rozdzielczej ( wiązka oświetlenia kabiny, szyberdachu, klimatyzacji i  pewni ejeszcze jakieś drobne rzeczy)Zostawiłem wszystko co szło z wybieraka skrzyni, pedałów, stacyjki i wszystko co przez ściane grodziową szło do silnika. Ale to jest wycinanie po omacku. Jeden kabelek za dużo i dodam sobie mase roboty. W poprzedniej w ten sposób robiłem ale elektryka byłą prostsza i nie szło tam nic po can. Tutaj jest troche inaczej. Skrzynia biegów nie ma wspólnego sterownika z silnikiem??

12 godzin temu, Tomek trike napisał:

Skrzynia biegów nie ma wspólnego sterownika z silnikiem??

nie, ale ma jeszcze dane z ABS