Wosz3k Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 (edited) Potrzebuję schematu podciśnień a konkretnie podciśnienia od zaworu trójdrożnego prawdopodobnie nie ma go tam i zawór się nie otwiera, ewentualnie ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny dlaczego nie ma tam podciśnienia i gdzie ono się zaczyna? Edited January 18, 2021 by Wosz3k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 18, 2021 Share Posted January 18, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 14 godzin temu, robert514 napisał: Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 14 godzin temu, robert514 napisał: Czyli zawór bierze podciśnienie z tej puszki nad filtrem kabinowym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 8 minut temu, Wosz3k napisał: Czyli zawór bierze podciśnienie z tej puszki nad filtrem kabinowym? z kabiny ze sterowania nawiewami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 podciśnienia panel.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 3 minuty temu, robert514 napisał: podciśnienia panel.pdf 170 kB · 0 pobrań Czyli widze że się zapowiada gruba robota i wymiana połowy auta ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 2 minuty temu, Wosz3k napisał: Czyli widze że się zapowiada gruba robota i wymiana połowy auta ? może ćwiartka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 idź po przewodzie z podszybia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 5 minut temu, robert514 napisał: może ćwiartka Zanim to zrobię to skończy się zima A wiesz może jak sprawdzić czy faktycznie podciśnienie tam zdechło? Ja wywnioskowałem to w ten sposób że kiedy wsadziłem rurkę w zawór i wciągnąłem powietrze ustami to faktycznie rurka która od niego odchodzi zaczęła robić się gorąca, nawet dmuchajac w ten przewód powietrze przelatywało, gdyby było wszystko okej to powinno nie dać się go przedmuchać, tak sądzę koniec końców odczepikem ten przewód i jakieś tam ciepłe powietrze się pojawiło, ale i tak będzie trzeba wymienić nagrzewnice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 (edited) kup sobie i będziesz gość https://allegro.pl/oferta/tester-miernik-cisnienia-podcisnienia-wakuometr-8887689658 a jak odczepiłeś to zaślep bo to kawałek instalacji otwarty Edited January 19, 2021 by robert514 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 do tego multimetr i ogarniesz omegę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 Ok, dzięki za pomoc, dzisiaj w robocie posprawdzam tymi miernikami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 A nie jest tak, że zawór odcina nagrzewnicę, gdy pojawia się na nim podciśnienie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 (edited) 25 minut temu, Orkan napisał: A nie jest tak, że zawór odcina nagrzewnicę, gdy pojawia się na nim podciśnienie? Może tak być, w końcu musi odciąć ciepła ciecz z nagrzewnicy żeby mogło lecieć zimne powietrze przy klimatyzacji, jestem w trakcie sprawdzania gdzie ten przewód dalej idzie po wejściu w ścianę grodziową i uważam że bez ściągnięcia deski nie da się tego sprawdzić ani wymienić nagrzewnice w bfl Edited January 20, 2021 by Wosz3k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 Rurki od nagrzewnicy wewnątrz aż parzą, trójdrożnego wymieniłem i czy na LO czy na HI ten dolny przewód na trójdrożnym który wchodzi w drugi przewód i idzie do nagrzewnicy jest zimny. Dmuchajac w przewód podciśnienia mogę go przedmuchać na wylot, mierzyłem podciśnienie przy włączaniu dmuchawy na LO- Hi, zero reakcji. Jakieś pomysły? Panel źle steruje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 51 minut temu, Wosz3k napisał: uważam że bez ściągnięcia deski nie da się ......wymienić nagrzewnice w bfl 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 28 minut temu, robert514 napisał: Nie ma różnicy między be a bfl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 2 minuty temu, Wosz3k napisał: Nie ma różnicy między be a bfl? w nagrzewnicy nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted January 20, 2021 Share Posted January 20, 2021 Jak dobrze zrobisz czyli mniej więcej zgodnie z instrukcją to nic nie będzie widać po wymianie Przechodziłem to jakiś czas temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 52 minuty temu, robert514 napisał: To jest cały mechanizm od ogrzewania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 32 minuty temu, WOY napisał: Jak dobrze zrobisz czyli mniej więcej zgodnie z instrukcją to nic nie będzie widać po wymianie Przechodziłem to jakiś czas temu W weekend się biorę, zrobię tak jak w instrukcji, zaufam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 N 40 minut temu, WOY napisał: Jak dobrze zrobisz czyli mniej więcej zgodnie z instrukcją to nic nie będzie widać po wymianie Przechodziłem to jakiś czas temu W weekend się biorę, zrobię tak jak w instrukcji, zaufam Najgorzej jak okaże się że to nie nagrzewnica i tak będę musiał ściągać deskę żeby ogarnąć podciśnienia? popłacze się że szczęścia ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts