witkacy Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Latem parę razy słyszałem lekkie stukanie jak silnik schodził z obrotów. Temat zapomniany i nic się nie działo. Dziś jednak zaczęło terkotać z okolic kompresora. Jak wyłączyłem klime (eco) następowała cisza i po włączeniu znów hałas. Po dojechaniu do domu totalna cisza z kompresora . Co myślicie sprzegięłko czy w kompresorze coś kończy się ? https://www.youtube.com/watch?v=R50GNbPpYe0&feature=youtu.be&ab_channel=fiatomen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted January 21, 2021 Share Posted January 21, 2021 Sprężarka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pejdzel Posted January 24, 2021 Share Posted January 24, 2021 sprzęgieło to jedno ale ja bym się zastanowił nad zregenerowaniem całego kompresora. jak by to była wina sprzęgiełkami najprawdopodobniej hałas by nie ustał bo rozłączeniu sprzęgiełka tylko zrobiło by nie głośniej. obstawiał bym ołożyskowanie kompresora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts