Dolot Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 Problem ze sprzęgłem w omedze b fl 3.0v6. Wymienione zostało tarcza docisk wysprzęglik pompka sprzęgła koło zamachowe od x25xe, odelżone i wyważone. Pedał sprzęgła cały czas taki miękki, 'gumowaty' tak jakby nie był odpowietrzony i przy dodawaniu gazu na niskich obrotach słychać takie jakby skrobanie, chrobotanie, cholera wie co. Wrzucę filmik co udało się wyłapać. Zrzucona skrzynia po raz kolejny i nie widać żadnych niepożądanych znaków ani śladów. Wszystko jest jak powinno być i wszystkie wymiary między kołami są takie same. Grubość, osadzenie na tarcze, z dociskiem tak samo. Jedyne co zdołaliśmy wypatrzyć to to, że słoneczko od docisku w nowym zestawie przy skręceniu go jest prawie wklęśnięte. Stare natomiast wystaje poza obrys docisku. Bardzo proszę o pomoc, bo już kompletnie nie mam pomysłu co to może być VID_20210301_104039(0)(0).mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 Problem gumowego pedału może leżeć w przewodzie. Jeżeli jest on stary, to może się rozciągać (puchnąć), i wysprzęglik nie działa jak trzeba. Z chrobotaniem to nie wiem. Może się to jeszcze wszystko układa, w Saabie tak miałem, tylko to bardziej przypominało stukanie, właśnie przy lekkim dodaniu gazu. Samo się to nagle straciło, tak jak się pojawiło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 Lozysko igiełkowe na wale sprawdzane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 W dniu 3.03.2021 o 05:20, bartek05395 napisał: Jedyne co zdołaliśmy wypatrzyć to to, że słoneczko od docisku w nowym zestawie przy skręceniu go jest prawie wklęśnięte. Raczej tu bym szukał problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 W dniu 3.03.2021 o 05:20, bartek05395 napisał: Jedyne co zdołaliśmy wypatrzyć to to, że słoneczko od docisku w nowym zestawie przy skręceniu go jest prawie wklęśnięte. Raczej tu bym szukał problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 @mvf da się coś zrobić z tymi filmikami żeby nie zajmowały całego ekranu po wrzuceniu? ew. czasem wrzucane są filmiki które słabo się ładują jakby klatka po klatce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted March 9, 2021 Author Share Posted March 9, 2021 Temat na dobrą sprawę można uważać za zamknięty, bo wina nie była w docisku i tarczy a w moim złym doborze. Wyrzucając dwumase włożyłem tarcze od niej i w tym był problem... Jedyne co zostało to przy przyspieszaniu na drugim biegu słychać takie jakby 'ćwierkanie' i sprzęgło łapie przy końcu... Może kwestia odpowietrzenia tego jeszcze, choć wątpię W dniu 3.03.2021 o 11:58, Orkan napisał: Problem gumowego pedału może leżeć w przewodzie. Jeżeli jest on stary, to może się rozciągać (puchnąć), i wysprzęglik nie działa jak trzeba Pompka sprzęgła była powodem tego zachowania. Założona nowa i dużo lepiej jest Godzinę temu, mvf napisał: Lozysko igiełkowe na wale sprawdzane? Sprawdzone, wyczyszczone i nowy smar włożony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts