xbsmario Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 Szanowni Od pewnego czasu w mojej 3.2 V6 pojawił się pewien problem. Kiedy uruchamiam zimny silnik Omega gaśnie. Dzieje się tak powiedzmy dwa razy. Za trzecim odpaleniem obroty falują od bardzo niskich (prawie gaśnie), a następnie wkręca się pod 1000 na minutę. Na gazie silnik pracuje idealnie. Czy ma ktoś pomysł co może być nie tak? Bardzo mnie ten problem irytuje. Będę wdzięczny za pomoc. falujące obroty na benzynie - omega.mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olgierdo Posted June 27, 2016 Share Posted June 27, 2016 jakie cisnienie na listwie wtryskowej? jaka korekta krotko i dlugoterminowa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbsmario Posted June 28, 2016 Author Share Posted June 28, 2016 Nie mam pojęcia. Olgierdo sugerujesz najpierw wizytę w warsztacie i podpięcie się pod komputer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grucha Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 najpierw podpiecie pod op coma,bo tak to wrozenie z fusow jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrashBandicot Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Na szybko bez podpinania się pod cokolwiek, można jedynie wnioskować, że gaz rozjechał ci ogólnie mapy. Ale to tylko gdybanie. Ewentualnie jeszcze może przepuszcza ci zawór gazu i po nocy stania zbiera się gaz w kolektorze. Efektem tego będzie między innymi właśnie kiepskie odpalanie. Miałem tak w poprzednim aucie. Jednym z poprzednich:D Zresztą jeszcze stoi:D Z tą różnicą, iż u mnie nie odpalała. Znaczy odpalała, ale nakręcić się chwilę trzeba było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Bo jeśli puszcza gaz np podciśnieniem to będzie dłużej kręcił...też tak miałem. Odepnij aku na noc polataj z dzień na benzie i sprawdź czy zacznie normalnie odpalać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbsmario Posted July 5, 2016 Author Share Posted July 5, 2016 Ostatnio dolałem na full płynu chłodniczego i mam wrażenie, że dużo się poprawiło /emoticons/ohmy@2x.png 2x" title=":o" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts