Pro100zSnd Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Hej! Chciałbym się dopytać czy ktoś się orientuje jak zamontować do zbiorniczka pompkę spryskiwaczy lamp? Mam już wszystko zrobione, zamontowane spryskiwacze, wężyki pociągnięte ale myślałem, że to puste miejsce na pompke jest plug&play.. Myślałem tak dlatego, ze widziałem tam zaślepkę w miejscu gdzie wchodzi smok od pompki, niestety jak probowałem ją dziś wyciągnąć to ją tylko pokancerowałem i chyba wychodzi na to, ze to jednolity plastik z całą obudową zbiorniczka a nie zaślepka.. Więc.. Trzeba tam wiercić otwór tak, żeby idealnie pasował pod pompkę? Czy w ogóle nie ma takiej opcji i to nie będzie działać i muszę szukać zbiorniczka po wersji z xenonami? Temat dotyczy Omegi B FL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Wydaje mi sie ze najprosciej kupic zbiorniczek z pompka od razu pod spryski bo tak nie wiem czy wogole pojdzie i za duzo rzezby 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Pytanie jaki masz ten zbiorniczek. Masz jakieś foto tego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 16 godzin temu, Pro100zSnd napisał: Hej! Chciałbym się dopytać czy ktoś się orientuje jak zamontować do zbiorniczka pompkę spryskiwaczy lamp? Mam już wszystko zrobione, zamontowane spryskiwacze, wężyki pociągnięte ale myślałem, że to puste miejsce na pompke jest plug&play.. Myślałem tak dlatego, ze widziałem tam zaślepkę w miejscu gdzie wchodzi smok od pompki, niestety jak probowałem ją dziś wyciągnąć to ją tylko pokancerowałem i chyba wychodzi na to, ze to jednolity plastik z całą obudową zbiorniczka a nie zaślepka.. Więc.. Trzeba tam wiercić otwór tak, żeby idealnie pasował pod pompkę? Czy w ogóle nie ma takiej opcji i to nie będzie działać i muszę szukać zbiorniczka po wersji z xenonami? Temat dotyczy Omegi B FL Ogólnie zbiornik pod spryski był większy z tego co pamiętam... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pro100zSnd Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 (edited) MAM ten duży zbiornik 6.3l i są dwa miejsca na pompki i mam nawet wtyczkę do tej pompki od reflektorów, jedyne o co mi chodzi to miejsce gdzie wchodzi rurka z pompki do zbiorniczka przez, która pobiera płyn. Mam to miejsce zaślepione i muszę tam wiercić na własną reke idealnie pod nową pompkę? Czy nie wiem jednak się jakoś wyciaga tą ,,zaślepkę"? Pompka mi zaraz przyjdzie, mam nadzieję, że z nowym sitkiem gumowym Edited March 16, 2021 by Pro100zSnd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts