Wosz3k Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Otóż miał ktoś taki problem ze "strzelało" mu w zawieszeniu z przodu z lewej i prawej strony z naciskiem na lewą? Strzela nieregularnie ale mogę go wywołać wtedy kiedy jadę bardzo wolno i daje dynamicznie gazu i odrazu hamuję. Wymieniane dwa miesiące temu amortyzatory z górnymi mocowaniami i łożyskami, łączniki stabilizatora, tuleje na wahaczach wymienione na poli. Wszystko inne oprócz tego jest ok, golnie luzów nie ma. Amortyzatory rozłożone i złożone tak jak na tym ruskim filmiku z tematu "jak poskładać mcpersony" brakuje mi już pomysłów miał ktoś taki problem? Filmik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 15, 2021 Share Posted March 15, 2021 Ogolnie wszystko slychac na filmiku takze nie wiadomo na co zwrocic uwage mma podobny problem orzy skrecaniu kolami szczefolnieyna postoju, wymienione wszystko i nikt bie umie na to nic poradzic po prostu nauczylem sie z tym zyc zostalo mi nasmarowanie tulei smarem do poliureranow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Sprawdzałeś czy wózek jest dokręcony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 8 godzin temu, Grabarz napisał: Ogolnie wszystko slychac na filmiku takze nie wiadomo na co zwrocic uwage mma podobny problem orzy skrecaniu kolami szczefolnieyna postoju, wymienione wszystko i nikt bie umie na to nic poradzic po prostu nauczylem sie z tym zyc zostalo mi nasmarowanie tulei smarem do poliureranow Faktycznie trochę chałas ale można usłyszeć te strzały przy odejmowaniu gazu, prawie za każdym razem sobie strzela. Strasznie to dziwne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 9 minut temu, Ricardo napisał: Sprawdzałeś czy wózek jest dokręcony? Za sroby nie łapałem ale nie zauważyłem żeby jakoś wisiał, sam też go nie odkręcalem żeby go później nie dokręcić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Jak przy odejmowaniu fazu to bym stawial na cos z ukladem napedowym jakies gumy na wale itd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 13 minut temu, Grabarz napisał: Jak przy odejmowaniu fazu to bym stawial na cos z ukladem napedowym jakies gumy na wale itd Kurcze źle się wyraziłem, sam nie wiem jak to dobrze opisać ale stuka kiedy dodaje gazu i przód się podnosi no i kiedy odpuszczę i wcisne hamulec. A na drodze to zależy, przychodzi niespodziewanie jak sraczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 Zastanawiam się też nad kolumna kierownicza bo kiedy strzeli to tak jakby czuć to na kierownicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Obstawiam niedociagniety wózek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 a może łożysko mcpersona zatarte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 43 minuty temu, robert514 napisał: a może łożysko mcpersona zatarte Pisał, że wymieniał. Może poduszka pod silnikiem, czy skrzynią...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Pisał, że wymieniał. Może poduszka pod silnikiem, czy skrzynią...?No i co ze wymienial? Ja dwa razy wymienialem gumy z lozyskami i nic nie pomoglo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falen Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 Problemem może być tez za słabo dokręcony Mcpherson. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 To, że jeżeli je niedawno wymieniał, to należy przyjąć, że są sprawne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 Też myślałem że to gumy dlatego wczoraj wyjmowałem żeby zobaczyć i prawidłowo je poskładać, wszystko było w porządku więc amortyzatory i gumy są sprawne, odkręciłem też tak jak powinno być, więc to można na 99% wykluczyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted March 16, 2021 Author Share Posted March 16, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted March 16, 2021 Share Posted March 16, 2021 no to nie dodawaj gwałtownie gazu i ostro nie hamuj 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wosz3k Posted May 27, 2021 Author Share Posted May 27, 2021 Dla potomnych. Problem rozwiązany, okazało się że lewa poduszka silnika od spodu była słabo dokręcona, wystarczyły dwa ruchy kluczem, i jedno pyknięcie w łokciu dynamometrycznym żeby rozwiązać problem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts