Jump to content

Słychać strzały!!

Recommended Posts

Otóż miał ktoś taki problem ze "strzelało" mu w zawieszeniu z przodu z lewej i prawej strony z naciskiem na lewą? 

Strzela nieregularnie ale mogę go wywołać wtedy kiedy jadę bardzo wolno i daje dynamicznie gazu i odrazu hamuję.

Wymieniane dwa miesiące temu amortyzatory z górnymi mocowaniami i łożyskami, łączniki stabilizatora, tuleje na wahaczach wymienione na poli. Wszystko inne oprócz tego jest ok, golnie luzów nie ma. Amortyzatory rozłożone i złożone tak jak na tym ruskim filmiku z tematu "jak poskładać mcpersony" brakuje mi już pomysłów miał ktoś taki problem? 

Filmik

Ogolnie wszystko slychac na filmiku takze nie wiadomo na co zwrocic uwage mma podobny problem orzy skrecaniu kolami szczefolnieyna postoju, wymienione wszystko i nikt bie umie na to nic poradzic po prostu nauczylem sie z tym zyc :( zostalo mi nasmarowanie tulei smarem do poliureranow

8 godzin temu, Grabarz napisał:

Ogolnie wszystko slychac na filmiku takze nie wiadomo na co zwrocic uwage emoji16.png mma podobny problem orzy skrecaniu kolami szczefolnieyna postoju, wymienione wszystko i nikt bie umie na to nic poradzic po prostu nauczylem sie z tym zyc :( zostalo mi nasmarowanie tulei smarem do poliureranow

Faktycznie trochę chałas ale można usłyszeć te strzały przy odejmowaniu gazu, prawie za każdym razem sobie strzela.  Strasznie to dziwne

9 minut temu, Ricardo napisał:

Sprawdzałeś czy wózek jest dokręcony? 

Za sroby nie łapałem ale nie zauważyłem żeby jakoś wisiał, sam też go nie odkręcalem żeby go później nie dokręcić

13 minut temu, Grabarz napisał:

Jak przy odejmowaniu fazu to bym stawial na cos z ukladem napedowym jakies gumy na wale itd

Kurcze źle się wyraziłem, sam nie wiem jak to dobrze opisać ale stuka kiedy dodaje gazu i przód się podnosi no i kiedy odpuszczę i wcisne hamulec.

A na drodze to zależy, przychodzi niespodziewanie jak sraczka 

Zastanawiam się też nad kolumna kierownicza bo kiedy strzeli to tak jakby czuć to na kierownicy

43 minuty temu, robert514 napisał:

a może łożysko mcpersona zatarte :mysli:

Pisał, że wymieniał.

Może poduszka pod silnikiem, czy skrzynią...?

Pisał, że wymieniał.
Może poduszka pod silnikiem, czy skrzynią...?
No i co ze wymienial? Ja dwa razy wymienialem gumy z lozyskami i nic nie pomoglo

To, że jeżeli je niedawno wymieniał, to należy przyjąć, że są sprawne.

Też myślałem że to gumy dlatego wczoraj wyjmowałem żeby zobaczyć i prawidłowo je poskładać, wszystko było w porządku więc amortyzatory i gumy są sprawne, odkręciłem też tak jak powinno być, więc to można na 99% wykluczyć 

• 2 months later...

Dla potomnych.

Problem rozwiązany, okazało się że lewa poduszka silnika od spodu była słabo dokręcona, wystarczyły dwa ruchy kluczem, i jedno pyknięcie w łokciu dynamometrycznym żeby rozwiązać problem  :)

• Like 1