PawelP Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Witam co może być przyczyną że jest odcinka przy 4.5 tys obrotów? Błędów jakichkolwiek brak na Pb i LPG, silnik pracuje normalnie. silnik 2.5v6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Miałem kiedyś coś takiego w Hondzie i po wielu wielu wizytach u speców w końcu się okazały popękane półki w tłokach. Sprawdź czy nie chlapie olejem jak odkręcisz korek. Mogą też być np przypchane katalizatory albo inna część wydechu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted April 16, 2021 Author Share Posted April 16, 2021 Katalizatorow niemam, jeśli dobrze napisałem to odcinka chodziło mi że jak jadę normalnie i depne pedał gazu do podłogi i trzymam aż wskazówka obrotomierza pójdzie do 4.5 tys obrotów potem następuje zmiana biegu i obroty rosną dalej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 to nie jest odcinka, tylko skrzynia tak przerzuca biegi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted April 16, 2021 Author Share Posted April 16, 2021 Aha czyli ja coś źle napisałem bo gdzieś coś o tej odcince czytałem i że ja zmieniali na więcej obrotów chyba na forum VB 2.5v6 czytałem w wersji i500 i mi się to skojarzyło ale dzięki za info no skrzynia czuć że zmienia biegi i obroty rosną, także temat do zamknięcia z powodu pomyłki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 a na sport jak ci przerzuca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted April 16, 2021 Share Posted April 16, 2021 Ale w trybie "sport" skrzynia powinna zmieniac biegi przy około 6 tys obr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted April 16, 2021 Author Share Posted April 16, 2021 Na sporcie jeździłem przy większych prędkościach w tym trybie to dobijał do 7 tys. I ładnie zmieniala skrzynia biegi Jutro jeszcze sprawdzę dla pewności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 17, 2021 Share Posted April 17, 2021 Odcinka przy 4,5 to czujnik położenia walka rozrządu. Wejdź na manual i zobacz dokąd silnik się kręci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted April 17, 2021 Author Share Posted April 17, 2021 Skrzynia w trybie sport pracuje bardzo dobrze, po połączeniu komputera z programem Opel Scanner pokazał się błąd chyba kod 93 hall sensor czujnik walka rozrządu , wymieniłem na inny błąd już zniknął wcześniej kontrolka check engine zgasła później po odpaleniu silnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts