maniack Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 Witajcie jeśli temat był proszę o zamknięcie lub podpięcie do odpowiedniego tematu, potrzeba szybka, pilna pomoc. Potrzebuję namiary, linki do allegro do sklepów, otóż muszę kupić uszczelki pod termostat, pod osłonę chłodniczki oleju, pod sama chłodniczke jeśli jakieś tam są i weze idące obok, wszystkie jakie są potrzebne do zmiany, z góry serdecznie dziękuję ? Wstawiam foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted May 3, 2021 Author Share Posted May 3, 2021 Teraz, maniack napisał: Witajcie jeśli temat był proszę o zamknięcie lub podpięcie do odpowiedniego tematu, potrzeba szybka, pilna pomoc. Potrzebuję namiary, linki do allegro do sklepów, otóż muszę kupić uszczelki pod termostat, pod osłonę chłodniczki oleju, pod sama chłodniczke jeśli jakieś tam są i weze idące obok, wszystkie jakie są potrzebne do zmiany chodzi o 2,6 v6 , z góry serdecznie dziękuję ? Wstawiam foto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 3, 2021 Share Posted May 3, 2021 (edited) Termostat ma oring który kupisz w komplecie a chłodniczka jest składana na masę uszczelniającą. Co najwyżej rurki oleju od chlodniczki mają miedziane lub aluminiowe gumowe podkładki ale z doświadczenia wiem że lepiej tego nie odkręcać Edited May 3, 2021 by Ricardo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted May 4, 2021 Author Share Posted May 4, 2021 5 godzin temu, Ricardo napisał: Termostat ma oring który kupisz w komplecie a chłodniczka jest składana na masę uszczelniającą. Co najwyżej rurki oleju od chlodniczki mają miedziane lub aluminiowe gumowe podkładki ale z doświadczenia wiem że lepiej tego nie odkręcać Dziękuję Ci bardzo ?a jeśli chodzi o tą osłonę chłodniczki, ona też na masę uszczelniającą?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 4, 2021 Share Posted May 4, 2021 Osłonę chlodniczki oleju? (dekielek) To o tym pisałem że na masę idzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 W jakim celu chcesz odkręcić dekiel od chłodniczki oleju? Cieknie stamtąd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 1 minutę temu, WOY napisał: W jakim celu chcesz odkręcić dekiel od chłodniczki oleju? Cieknie stamtąd? jeszcze tam nie zaglądał 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 3 minuty temu, robert514 napisał: jeszcze tam nie zaglądał Każdy posiadacz V6 powinien choć raz tam zajrzeć Najlepiej jeszcze urwać śrubę od przewodów olejowych albo od mostka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 3 godziny temu, WOY napisał: Każdy posiadacz V6 powinien choć raz tam zajrzeć Najlepiej jeszcze urwać śrubę od przewodów olejowych albo od mostka Oj prawie zawsze to się dzieje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted May 5, 2021 Author Share Posted May 5, 2021 3 godziny temu, robert514 napisał: jeszcze tam nie zaglądał Zaglądałem i cieknie z tej pokrywy co przychodzi na chłodniczke oleju. Mam nadzieję, że nic nie urwę, choć w moim przypadku bardziej będzie, że zapomnę podpiąć jakąś wtyczkę ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 Jeśli cieknie z tej pokrywki to na 90% szukaj nowej. Przez wodę w układzie chłodzenia dekielek się utlenil i ma dziure. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 12 minut temu, Ricardo napisał: Oj prawie zawsze to się dzieje A nowa w ASO niedostępna na już i kosztuje wwuj jak za "zwykłą" śrubę Mam teraz ok 4 na zapas nauczony doświadczeniem, bo lubią się poddać jak trzeba uszczelki docisnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 14 minut temu, maniack napisał: Zaglądałem i cieknie z tej pokrywy co przychodzi na chłodniczke oleju Mam prostą z mojego silnika po panewce. Jakbyś chciał to pisz na PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted May 5, 2021 Author Share Posted May 5, 2021 Godzinę temu, WOY napisał: Mam prostą z mojego silnika po panewce. Jakbyś chciał to pisz na PW Już załatwiłem, ale dzięki, w razie coś się odezwę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted September 15, 2021 Author Share Posted September 15, 2021 Układ chłodzenia ogarnięty, winnym było uszczelnienie chłodniczki oleju, zrobione i działa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts