Jump to content

Problem z centralnym zamkiem i szybami

Recommended Posts

Pacjent omega 2,5dti kombi. Centralny zamek nie zamyka drzwi pasażera ani z pilota,ani z kluczyka. Nie działa otwieranie,zamykanie tylnych szyb z poziomu kierowcy jak i w samych drzwiach. Nie swieci tez lampka drzwi lewych. Bezpiecxniki sprawdzone,żarówka sprawdzona.Nie mam juz pomyslu.

Godzinę temu, Dulek napisał:

Centralny zamek nie zamyka drzwi pasażera ani z pilota,ani z kluczyka.

A jak są zamknięte to otwiera? Reszta drzwi działa? Może to siłownik

Nie działa otwieranie,zamykanie tylnych szyb z poziomu kierowcy jak i w samych drzwiach.

Ogólnie te panele od sterowania szybami to lubią się ładjaczyć. Tego typa co to wymyślił to powinni za jaja na latarni powiesić. :D

Możliwe że ci nie łapie na tylne drzwi. Jedynie rozebrać i zobaczyć albo podmienić. Jak przednia prawa strona działa, to podmień na tył i będziesz wiedział czy to wina tylnego panelu.

Nie swieci tez lampka drzwi lewych.

Przeczyść styki, może zaśniedziały. Sprawdz po kablach czy gdzieś nie ucięte

8 godzin temu, Dulek napisał:

Pacjent omega 2,5dti kombi. Centralny zamek nie zamyka drzwi pasażera ani z pilota,ani z kluczyka. Nie działa otwieranie,zamykanie tylnych szyb z poziomu kierowcy jak i w samych drzwiach. Nie swieci tez lampka drzwi lewych. Bezpiecxniki sprawdzone,żarówka sprawdzona.Nie mam juz pomyslu.

6 godzin temu, CzasiU napisał:

A jak są zamknięte to otwiera? Reszta drzwi działa? Może to siłownik

Ogólnie te panele od sterowania szybami to lubią się ładjaczyć. Tego typa co to wymyślił to powinni za jaja na latarni powiesić. :D

Możliwe że ci nie łapie na tylne drzwi. Jedynie rozebrać i zobaczyć albo podmienić. Jak przednia prawa strona działa, to podmień na tył i będziesz wiedział czy to wina tylnego panelu.

Przeczyść styki, może zaśniedziały. Sprawdz po kablach czy gdzieś nie ucięte

Po zamknięciu tez nie otwiera,reszta drzwi sie otwiera i zamyka. Rozebralem lewe drzwi pasażera,ściągnąłem folie wszystko wygląda jak by wlasnie wyjechało z fabryki...do głośnika prąd dochodz,do panelu sterowania tez dochodzi,do lampki nie dochodzi i w tej owalnej 6 pinowej kostce nie ma prądu. Przelaczniki potraktowałem "contaktem" i dalej jestem w czarnej du.....☹