Bazyli0 Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Heja Ostatnio zauważyłem wyciek z silnika. Olej cieknie po skrzyni i zbiera się na tych dwóch torxach na dole skrzyni. Teraz pytanko skąd to może lecieć, pokrywy są na bank szczelne, gdzie szukać ewentualnego wycieku z tyłu silnika ? Przewody od chłodniczki oleju które idą nad pokrywa filtra oleju mogą puszczać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Hej, uszczelniacz wału(najprawdopodobniej), głowica z tyłu ma kanały olejowe i czasem leci spod UPG, Chłodniczka oleju, ale raczej rzadziej niż częściej. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazyli0 Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 (edited) W dniu 5.08.2021 o 12:47, skit napisał: Hej, uszczelniacz wału(najprawdopodobniej), głowica z tyłu ma kanały olejowe i czasem leci spod UPG, Chłodniczka oleju, ale raczej rzadziej niż częściej. Okej, no jak zmieniałem uszczelki pod pokrywami to od razu dobrałem się do chłodniczki oleju i zmieniłem podkładki pod śrubami, poza tym na około nie widziałem żadnych śladów oleju, odmę również czyściłem i na nowo uszczelniłem, także zostaje ten uszczelniacz na wale no i te kanały olejowe. Jakieś pomocne rady co do wymiany tego uszczelniacza, na co uważać itp ? Dzięki. Edited August 8, 2021 by Bazyli0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts