Popular Post Wrona Posted August 3, 2021 Popular Post Share Posted August 3, 2021 Hej za namową kilku osób wreszcie zebrałam się żeby dołączyć tu Kluska ze słupkiem 2.2 na osprzęcie z 2.0 16v jest ze mną już od 29.02.2020r. ale właścielko stałam się jakoś w tamte wakacje kiedy to mechanik zabił mi moja poprzednia b w 2.0 16v w podkładzie. W dużym skrócie co się z nią stało gdy przód był w górze potrafiła zamrygać lampa oleju mimo ze stan był ok mechanik stwierdził że pompa oleju do wymiany. Został wymieniona niestety silnik okazał się na tym etapie śmieciem bo nie zaciągnął oleju po odpaleniu. Aktualnie jestem w etapie cięcia jej i okazało się że u mechanika była upalana do tego stopnia że misa była spawana i zaklejona silikonem żeby nie było widać. Po odbiorze jej usłyszałam że inzolacja zatkała smoka niestety prawda okazała się inna. Jednak z jednej strony się ciesze ze stało się jak stało bo jeżeli przejeździł by zimę to był by cud. Wracając już do zielonej kluchy pierwszy kupił ją mój chłopak przy zakupie okazało się że wcześniejszy właściel wcofał nią w słup tyłem i klapa jest cała w szpachli Po kupnie został zrobiony serwis chamulców wymienione tylnie lampy bo parowały przy wymianie też jak widać łatwo nie było ?, ręczny itp nowe felgi GTS od vectry c W między czasie została dołożona jasna półka z roleta i bosse Z debilizmu poprzedniego właściciela który miał w niej tubę i włożył głośniki w drzwiach od wierzy domowej prawie się zapaliła bo kable do tuby nie były poinzolowane. Więc pewnego ranka zaczęła dymić z nawiewów a kable później co się okazało stopiły się prawie całkiem Na tamte moment tak naprawdę nie było nic z nią robione robiła trasy co najmniej 400 km tygodniowo Po postawieniu srebrnej na części zostało postanowione ze trzeba znaleźć kolejny samochód wypadło na czarna bfl z V6 która jeździ mój chłopak a zielona poszła do mnie. Pierwsze przygody miałam już z nią gdy wróciliśmy z bfl do domu ponieważ okazało się że pompa wody rozsypała się i pocięła pasek rozrządu z racji tego że zostałam uziemiona w swojej okolicy poszła do mechanika u mnie który zakładając nowy rozrząd nie wyczyścił niczego i skleił wszystko na sylikon nie skręcając wszystkiego dobrze. Te śruby chyba mówią wszystko ? Finalnie nie podobał mi się odgłos po odpaleniu i poleciała na lawecie do Krzyśka i tam wszystko wyszło jak to było złożone. Po rozrządzie posypała mi się chłodnica więc przy okazji wymieniana chłodnicy dostała biały zbiorniczek wyrównawczy i jak to w Klusce sypią się na bieżąco czujniki sondy lambdy i położenia wałka rozrządu Z rzeczy których później w niej zrobiłam to była zmiana na oryginalne głośniki w drzwiach i z dospawanej do tłumika takiej nakładki Na Remusa Zmiana kół na łopaty sporty Wleciała też zamiast weluru jasna skóra która co się okazało nie była zbyt dobrym pomysłem Ostatnio skórę zamieniłam na recaro i wleciał gril Irka Jeszcze trochę rzeczy czeka na swoją kolej i mam nadzieję że doją do omegi w najbliższym czasie? 18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Siemka Fajnie że działasz I kolejna kobieta na pokładzie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Witaj w klubie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Witamy witamy Powodzenia w dopieszczaniu i żeby Ci zapału nie brakło roboty przy niej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted August 4, 2021 Author Share Posted August 4, 2021 1 godzinę temu, bartek05395 napisał: Witamy witamy Powodzenia w dopieszczaniu i żeby Ci zapału nie brakło roboty przy niej Dziękuję mam nadzieję że nie zabraknie bo chce żeby miała dożywocie u mnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Też tak bym chciał ze swoją, ale jak to się mówi Życie pisze różne scenariusze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Moja też miała mieć dożywotkę a tu pyk i zmieniłem w ciągu pół roku całą stajnię na bmw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Siema fajnie że działasz ? przy niej i super że to OB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted August 4, 2021 Author Share Posted August 4, 2021 1 godzinę temu, Aros napisał: Moja też miała mieć dożywotkę a tu pyk i zmieniłem w ciągu pół roku całą stajnię na bmw Ja na ten moment nie widzę siebie w niczym innym niż w B ale wiadomo coś innego też niedługo trzeba będzie poszukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted August 7, 2021 Author Popular Post Share Posted August 7, 2021 (edited) Dzisiaj powalczyłam trochę z drobnymi szczegółami ? czyli wymiana schowków maskownicy od bezpieczników i kratki niby nic a cieszy oko Do tego przy wymianie schowka kierowcy znalazłam takiego przypalonego kwiatka możliwe że to reszta po przycisku odcięcia zapłonu i przyczyna czemu śmierdzi czasem palonym plastikem Teraz na swoją kolej czekają boczki do połatania i założenia razem z karbonem *jeśli ktoś ma na pozbycie gałkę albo kierownice w karbonie chętnie przygarnę ?* Edited August 7, 2021 by Wrona 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Jasne ladniej wygladalo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 2 godziny temu, Grabarz napisał: Jasne ladniej wygladalo Wiem ale przy recaro zaczęło to już dziwnie wyglądać ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Dzisiaj powalczyłam trochę z drobnymi szczegółami [emoji28] czyli wymiana schowków maskownicy od bezpieczników i kratki niby nic a cieszy oko http://s3.eu-north-1.amazonaws.com/omegaelite.pl/eu-north-1/monthly_2021_08/IMG_20210807_104059.thumb.jpg.2f48eb213a88d1748d9efeb7c5b5e702.jpghttp://s3.eu-north-1.amazonaws.com/omegaelite.pl/eu-north-1/monthly_2021_08/IMG_20210807_104033.thumb.jpg.a0ef1c660a091cc07eb2ca99c30d53eb.jpghttp://s3.eu-north-1.amazonaws.com/omegaelite.pl/eu-north-1/monthly_2021_08/IMG_20210807_143121.thumb.jpg.54c55bb2c491fdb4b5d664766a1adf5d.jpghttp://s3.eu-north-1.amazonaws.com/omegaelite.pl/eu-north-1/monthly_2021_08/IMG_20210807_143134.thumb.jpg.cb6a0c2ed963f4358f43d42d97fb3c8a.jpg Do tego przy wymianie schowka kierowcy znalazłam takiego przypalonego kwiatka możliwe że to reszta po przycisku odcięcia zapłonu i przyczyna czemu śmierdzi czasem palonym plastikem http://s3.eu-north-1.amazonaws.com/omegaelite.pl/eu-north-1/monthly_2021_08/received_888797445370410.thumb.jpeg.34f26adfd3a40223718ccc5e6ec93465.jpegTeraz na swoją kolej czekają boczki do połatania i założenia razem z karbonem *jeśli ktoś ma na pozbycie gałkę albo kierownice w karbonie chętnie przygarnę [emoji16]* Mam od B ori irmiego w stanie dobrym bo do ideału brakuje[emoji1]Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 Jasne doły mają swój urok 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted August 24, 2021 Author Popular Post Share Posted August 24, 2021 Ostatnio udało mi się skończyć składać środek i już zaczyna pomału jakoś to wyglądać oprucz paru małych szczegółów które gdzieś mi się zawieruszyły w pomieszczeniu z częściami przy okazji zmienia dekoru była walka z kablami od klimatronika które były robione w zimę na szybko i były za długie dlatego też radio nie chciało wchodzić do środka Przy okazji zmiany boczków udało mi się dorwać i zmienić lewo tylnio działajaco klamkę po 2latach, wleciało też wreście prawe lusterko w kolorze 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted August 29, 2021 Author Share Posted August 29, 2021 Dzięki @Skroba wczoraj za wlepe i mam nadzieję że się kiedyś doczekam dużej różowej wlpey na szybę ? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted September 14, 2021 Author Popular Post Share Posted September 14, 2021 Z racji tego że na zimę jednak będzie stal byłam zmuszona wygrzebać swoje stalówki od starej omegi i je trochę odnowić więc dostały kompletnie nowy kolor wyszedł trochę inny odcień niż myślam i wygląda trochę jak od Barbie?? *oponami się nie przejmowałam bo te lecą do smieci* Przeczesujac swój schowek na czesci przypomniało mi się że mam do założenia osłonę na chłodnice i na rozrząd więc że osłona rozrządu nie wyglądała najlepiej z nudów też dostała nowy kolor ? 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Wrona Posted October 15, 2021 Author Popular Post Share Posted October 15, 2021 Na dniach wleciała gałka karbonowa *wiem że jest krzywo nie da się jej przekręcić dalej nie mam pojęcia czemu* i dziś wleciała do kompletu kierownica karbonowa ? 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Skąd wy bierzecie pieniądze na takie 'pierdoły' jak w omedze trzeba zrobić tyle grubych i potrzebnych rzeczy Detale a cieszą 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wrona Posted October 15, 2021 Author Share Posted October 15, 2021 Godzinę temu, Dolot napisał: Skąd wy bierzecie pieniądze na takie 'pierdoły' jak w omedze trzeba zrobić tyle grubych i potrzebnych rzeczy Detale a cieszą Akurat kierownica już jakiś czas leżała i się kurzyła bo nie było czasu i chęci przez pogodę ją zmienić ? A omegę na wiosnę czeka grubszy remont jeżeli dobrze wyjdzie więc narazie było można się bawić środkiem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 Skąd wy bierzecie pieniądze na takie 'pierdoły' jak w omedze trzeba zrobić tyle grubych i potrzebnych rzeczy Detale a cieszą [emoji106]My to sie chyba starzejemy i juz za dlugo mamy te omegi [emoji16] 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 34 minuty temu, Wrona napisał: Akurat kierownica już jakiś czas leżała i się kurzyła bo nie było czasu i chęci przez pogodę ją zmienić ? A omegę na wiosnę czeka grubszy remont jeżeli dobrze wyjdzie więc narazie było można się bawić środkiem ? U mnie kierownica też leży, ale nie ma siana żeby dać ją do obszycia, bo jest pełno ważniejszych rzeczy 32 minuty temu, Grabarz napisał: My to sie chyba starzejemy i juz za dlugo mamy te omegi Czy ja już należę do tych starych Panie Kolego? jeśli chodzi o staż to chyba można mnie podpiąć 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 No i sam sobie odpowiedzales na pytanie, malo jest nas ktorzy modza i uzywaja omy jako daily stad te koszty [emoji16] 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 No i dopada ich choroba typu syndromdaily 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mejtun Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Czy ja już należę do tych starych Panie Kolego? jeśli chodzi o staż to chyba można mnie podpiąć Dolot, obszycie kierownicy u @chrościu 200zł i wygląda bardzo dobrze więc to nie jest duża kasa Wysłane z mojego SM-M215F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts