wabahaba Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 Witajcie, Mam w swojej Omedze radio CDR 2005, kupiłem z demontażu NCDC 2015 z wyświetlaczem CID. I teraz pytanie, sprzedający przysłał radio z uciętymi kablami w tylnej kostce, CID nie ma kostki tylko same puste sloty. Co potrzebuję żeby mnie szlag nie trafił do wymiany radia tak żeby działało? Nie zależy mi na nawigacji od razu mówię, ważne żeby działał komplet radio+wyświetlacz oraz zmieniarka Są dostępne w razie czego gotowe wiązki pod taki zestaw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Misiek Posted August 9, 2021 Popular Post Share Posted August 9, 2021 Kostkę od do CID bierzesz starą od MID. Navi to ta mała kostka. Tutaj zbędna. Co do radia to wykorzystujesz starą kostkę od radia. Do szczęścia aby to działało potrzebujesz 2 kabli aby połaczyć CID z NCDC 2015 w celu sterowania wyświetlaczem. Czyli: PIN 33 od kostki z radia do PINU 11 od kostki CID/MID PIN 32 od kostki od radia do PINU 10 od kostki CID/MID Dodatkowo dochodzi programowanie CID jesli był w omedze z innym motorem lub wyposażeniem. Jeśli tego nie zrobisz będzie ci przekłamywało spalanie itp itd Podsumowując: Krok 1 - Starą kostkę od MID wsadzasz do CID. O ile do MID idzie kostka 32 PINowa? Myślę, że tak Krok 2 - Starą kostkę od radia CDR 2005 dajesz do NCDC 2015. Krok 3 - dokładasz 2 kable od sterowania CAN, które łączysz między wyświetlaczem a radiem. Połączenia podałem wyżej Niżej numeracja pinów w NCDC 2015/CDR 2005: Niżej CID (pin 10 i pin 11): Tu masz jak ja to u siebie robiłem. Też z CDR 2005+MID na CID+NCDC 2015 przechodziłem (przewiń w dół): 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wabahaba Posted August 9, 2021 Author Share Posted August 9, 2021 Nie spodziewałem się aż tak obszernej odpowiedzi. Dzięki wielkie, będę posiłkował się tymi poradami, zobaczę jak mi pójdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 9, 2021 Share Posted August 9, 2021 @Misiek jest tutaj podporą w tej dziedzinie (i w sumie nie tylko) wiec korzystaj z Jego wiedzy 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts