harley6665 Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 Witam. Poszukuję porady od znawców ów wspaniałego pojazdu na temat czujnika położenia wału. Niestety mój czujnik który mam w aucie umiera wraz z pancerzykiem na kablu który się kruszy... Byłem w sklepie dostałem nowy Continentala (stary Siemens) lecz niestety wtyczka różni się od tej którą mam w aucie (orginalna). Załączyłem zdjęcia poglądowe. Proszę o pomoc w doborze czujnika który jest dostępny na rynku, oczywiście takiego który będzie działał. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Jak oni to dobrali, xev ma dośc szeroki zakres działajacych czujników. Trzeba mieć szczęście dostać z złą wtyczką. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harley6665 Posted October 5, 2021 Author Share Posted October 5, 2021 A czy mógł byś może podrzucić jakiś link z czujnikiem? Bądź markę? Naprawdę ciężko cokolwiek dobrać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 Bez przesady. Kiedyś do omegi A kupiłem jakiś losowy używany za 20zł od B 2.0 i działa. wtyczka taka jak potrzebujesz. Byłem przekonany że to był xev, ale może kupiłem od x20se. Czujnik jak czujnik, ponoć oryginały tylko działają. Nie wiem mi nigdy nie padł. Zmieniłem tylko dlatego że kabel miałem brzydki Taki se spróbuj jak ci przewodu starczyhttps://allegro.pl/oferta/czujnik-walu-opel-astra-corsa-1-0-1-2-90483739-5082698526 To jest od corsy, ale był też w omedze A 3.0. Równie dobrze może być i w xevie. Tu jest 2.2 dti, i to też jest raczej VR 3 pinowy z taką wtyczką jakiej potrzebujesz.https://allegro.pl/oferta/czujnik-obrotow-walu-0281002138-bosch-10771341472?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24 Dla mnie one tylko długością przewodu się różnią, a ten co masz z inna wtyczką to może halla jest, ki inny diabeł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
harley6665 Posted October 14, 2021 Author Share Posted October 14, 2021 Dziękuję za pomoc. Skorzystam na pewno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts