Gabryl Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Witam. Od jakiegoś czasu zaraz po uruchomieniu nawiewów czuć było zapach stęchlizny, ale po minucie zapach mijał. Zaprowadziłem auto do mechanika, on wyczyścił odpływy, poszedł nowy filtr kabinowy i zostało wykonane ozonowanie. No i się zaczęło. Po 3 dniach od tych zabiegów smród w aucie jest nie do zniesienia przez cały czas. Już wolę zmarznąć niż nawiewy uruchomić. Mechanik stwierdził że najwyżej wykona ozonowanie jescze raz, bo żeby pianką dobrze odgrzybić omegę trzeba schowek wyjąć i otwory w tunelach nawiercać. Ma może ktoś doświadczenie ze skuteczną eliminacją smrodu? Potrzebna pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Jak dla mnie to gdzies cos wlazlo i zdechlo jakas mysz albo cos bo to niemożliwe zeby po odgrzybianiu i ozonowaniu dalej byl smrod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabryl Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 Godzinę temu, Grabarz napisał: Jak dla mnie to gdzies cos wlazlo i zdechlo jakas mysz albo cos bo to niemożliwe zeby po odgrzybianiu i ozonowaniu dalej byl smrod Kuźwa może i faktycznie coś gdzieś gnije. A jeżeli tak jest to gdzie tego szukać? Oby nie trzeba było dechy pruć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 13, 2021 Share Posted October 13, 2021 Poswiec pod maska zobacz czy gdzies sierści nie ma, kolo wentylatorow, popatrz w filtr kabinowy bo jakby cos wlazlo to bylyby slady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabryl Posted October 13, 2021 Author Share Posted October 13, 2021 Posprawdzałem wszystko co mogłem, no ale nie widać żadnych śladów po gryzoniach. Niestety, przyczyna musi być gdzieś indziej. Są jakieś nieinwazyjne sposoby odgrzybiania pianką? Podobno przez same nawiewy to nie jest zbyt skuteczny sposób Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabryl Posted October 23, 2021 Author Share Posted October 23, 2021 Temat się sam rozwiązał. Po kilku dniach nieużytkowania auta smrody same zniknęły. Podejrzewam, że po udrożnieniu odpływów zostały gdzieś jakieś zgnite "glony" i to one śmierdziały, a z czasem wszystko wyschło. Nie wiem, natomiast przy najbliższej wizycie u mechanika i tak zamierzam zrobić powtórne ozonowanie tak profilaktycznie. Mam nadzieję, że problem już nie powróci ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Pompke spryskiwaczy lamp da sie wyciagnac ze zbiorniczka czy to niewymienny element? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sdandi Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Pompke spryskiwaczy lamp da sie wyciagnac ze zbiorniczka czy to niewymienny element? W b bez problemu się wyciąga więc pewnie w NFL też powinno dać toż to można sama pompkę dokupić Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 W b bez problemu się wyciąga więc pewnie w NFL też powinno dać toż to można sama pompkę dokupić Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu TapatalkaDzieki mistrzu temat dogadany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 23, 2021 Share Posted October 23, 2021 Da się, wyciągasz tylko do góry 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts