Aros Posted June 15, 2016 Share Posted June 15, 2016 Siemka, jestem na etapie zbierania gratów pod jednomas w omedze, a właściwie to już wszystko mam, koło z Vectry B 2.6V6 (to cięższe) +docisk z omegi V6 i tarcza 240mm SACHS 1878 600 626 z tego co rozszyfrowałem z Vectry 2.2DTI ale teraz do rzeczy, którą stroną montować tarczę do skrzyni a którą do koła? (oznaczenia są wytarte na tarczy ledwo odczytałem numery) może jeszcze jakieś sugestie? Ktoś bawił się u nas w tym temacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Lekkie koło zakładał swego czasu Ziutek na OKPie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 No i chyba Aros jako pierwszy na OE Przy pomocy @Cichy86 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cichy86 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Ważne że wszystko poszło lekko w miłej atmosferze i że tej uszczelki nie wydmuchal jakie wrażenia z jazdy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Cytat Godzinę temu, Aros napisał: No i chyba Aros jako pierwszy na OE Przy pomocy @Cichy86 jednomasa miałem w Fioletowej i ma Karetka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 No to jako 3ci Cytat 8 minut temu, Cichy86 napisał: a jakie wrażenia z jazdy? Lekko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 tylko że to nie jest lekki zamach tylko jednomas prawdziwy lekki zamach miał z50 z C20XE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Ale i tak wrażenia dużo lepsze niż na dwumasie, wg. mnie sztywniejsze jest teraz sprzęgło... no i jednomas się nie rozsypie tak jak dwumas... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Cytat 41 minut temu, Aros napisał: Ale i tak wrażenia dużo lepsze niż na dwumasie, wg. mnie sztywniejsze jest teraz sprzęgło... no i jednomas się nie rozsypie tak jak dwumas... nie zrywaj za często bo będziesz przy zmianie biegów odczuwał tupnięcie na moście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Cytat 27 minut temu, Ulter napisał: nie zrywaj za często bo będziesz przy zmianie biegów odczuwał tupnięcie na moście tzn? Gumy tak lecą? Czy dyfer obrywa tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Skoro jest już temat to nie będę pisał następnego. Da się jeszcze odelżyć to koło które wsadziłeś? W razie czego do kogo oddawać? Jest taki pan na O znany chyba w całej Polsce z takich operacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 7.5 kilo mi Otoczak zjechał Albo 8.5 nie pamiętam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Ale do 7-8 czy tyle jest tam zbędnego balastu? Sorry może głupie pytanie ale jeszcze koła nie ściągałem. Tak właśnie o tego pana chodziło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Kiedyś Kczech mi mówił, że dwumasa w omedzde jest wieczna jak ktoś dwukółki nie ciągał :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Ja w sumie w żadnej swojej nie wymieniałem ale też nie ciągałem przyczep Bardziej mi chodzi o odelżenie koła żeby może coś lepiej to jeździło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 Podpinam się pod temat. Leje mi z uszczelniacza na wale i będę musiał wyjąć skrzynię. Przy okazji chciałbym wrzucić lekkie koło. @Aros Ty jako chłop po zabiegu napisz proszę raz jeszcze z własnego doświadczenia jakie graty kompletować. Mile widziane zdjęcie koła zamachowego od strony silnika (będę wiedział czy sam je odchudzę) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 A tak dla mnie nie w temacie bo mam aftomata ale mam całe sprzęgło z Vectry 2,5V6, przyda wam się?? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted December 9, 2018 Author Share Posted December 9, 2018 (edited) Tyle mi pozostało z fot, EDYT. Foto jest lekkiego koła prawdopodobnie z c20xe Edited December 10, 2018 by Aros Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 W dniu 8.12.2018 o 08:35, Ricardo napisał: przyda wam się?? To zależy za ile Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted December 9, 2018 Share Posted December 9, 2018 Dzięki za zdjęcie @Aros Miejsca do wybrania materiału jest sporo - myślę że ogarnę. Czyli mamy ustalone że koło zamachowe od Vectry B 2.5 lub 2.6 v6 A jak ze sprzęgłem? Tarcza i docisk też z 2.5 pasuje? Wałek sprzęgłowy jest taki sam w omedze i Vectrze? Dlaczego zakładałeś tarczę z 2.2dti? Ma mocniejszy tłumik drgań skrętnych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted December 10, 2018 Author Share Posted December 10, 2018 Sprzęgło miałem też z vectry 2.6 od tego koła, a docisk co najciekawsze pasuje omegowy. tarcza z dti będzie mniejszej średnicy, ja miałem 240mm tarczę. Mniejsze tarcze tak jak z dti potrafią się ponoć uślizgiwać..... Kurcze tak myślę może by znów założyć jednomas 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 I to tak wchodzi bez problemu i po temacie? Wysokość koła sztywnego i dwumasu jest taka sama nie trzeba dorabiać żadnego dystansu na wał? @Ricardo dawaj mje te pszyngło! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted December 10, 2018 Author Share Posted December 10, 2018 Nie, pod garnkowe koło nic nie trzeba dorabiać wchodzi P&P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts