Jump to content

Bose z combi do sedana


 Share


Recommended Posts

Witam,

Jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę nie bijcie jak coś źle napiszę... .

No więc sprawa ma się tak,że przeniosłem bose z combi do sedana przy okazji wygłuszając drzwi.

Głośniki w drzwiach grają fajnie,problemem jest natomiast sub którego zwyczajnie nie słychać w aucie.

Nie planuję narazie ciąć półki na głośniki a mój plan jest taki żeby dać jakąś skrzynię .

No i tu się pojawia problem-jakie parametry musiał by mieć ten nowy sub?

Ma to jakieś znaczenie czy będzie to sub 20cm czy np.30cm?

Jakie parametry musiał by mieć ten sub?tzn.ile Ohm i ile Wat?

 

Drugie pytanie,Nie wiem co źle podłączyłem,ale jak zmieniam głośność to mam bardzo duże "przeskoki" w sile głosu.Wcześniej przed przekładką wszystko było ok. dawałem ciszej / głośniej to regulacja siły głosu była bardzo płynna.Wygląda to trochę tak jak by wzmaczniacz za bardzo podbijał na sile głosu .Radio NCDC 2015

Link to comment
Share on other sites


Jesli miales serie a wsadziles bose to wystarcza glosniki ze wzmacniaczem i do tego jakas skrzynia, nie ma ograniczen nie ma sensu ciac dziur pod glosniki w polce, tymvardziej ze sobie wygluszules, masz efelke czy be?

Link to comment
Share on other sites


Głośniki w moim sedesie to oryginały opla(identyczne głośniki miałem kiedyś w AG ).Jak wygłuszyłem drzwi to dałem głośniki z logo Bose. Głośniki grają całkiem całkiem ale ze montaż suba z combi do sedana to głupota-tego suba nie słychać w aucie.Aktualnie głośniki dałem seryjne i jestem pod wrażeniem że one pod wzmacniaczem tak fajnie grają.Mój plan zakłada pozbycie się zapasu i w jego miejsce zabudować jakiegoś suba. Powinno to w miarę dobrze grać.Jak już zrobię tego suba to mogę do niego podłączyć wzmak na mostku?.

 

Co do podłączenia radia ze wzmakiem,to sterowanie wzmacniaczem mam podłączone do radia do zasilania .anteny.Dobrze to podłączyłem?czy ma to być podpięte pod pin AR?Kostka C3 pin 15(pin 28) biały przewód gdzie go wpiąć?Od strony auta(poprzedni właściciel uciął kostkę) mam jeszcze niepodłączony przewód pomarańczowy z brązowym paskiem gdzie go wpiąć?.Podpinałem jeszcze op-com i mam w radiu błędy że nie podłączono głośników a są podłączone i grają.Dlaczego mam ten błąd?.

 

 

A auto to naturalnie FL w automacie :)

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.