Jump to content
Omega Elite Klub

Łysa BETONOWA 'łamaga'

b3tun

Recommended Posts

Witam

Omegę ujrzałem już jak byłem młody, od razu wiedziałem że to super auto  pierwsza przejażdżka była przed zdaniem prawka, wpierw zaliczałem dystans ok. 100 metrów drogi pobocznej i plac na działce, później jeździłem nią po parkingach. Po zdaniu prawka (nie długo po mojej 18 odebrałem plastik) dostałem na urodziny Lanosa w HB 1.4 z gazem, od razu zabrałem swoją paczkę na przejażdżkę po swojej miejscowości i gdzieś po okolicach (byłem pierwszy z mojej małej paczki ). Po roku czasu przygodą z Lanosem i zaliczonymi z nim dwoma zimami przesiadłem się do taty Omegi, w związku z tym że ja nią zacząłem najczęściej jeździłem przeszła na mnie , nie od razu wsiadłem do Opla, musiałem czekać aż mechanik ją skończy od ostatniego bicia ,  zdążyłem poznać dziewczynę z którą jestem do dziś i wydaje nam się że jeszcze na długo będziemy się siebie trzymać  , po ogarnięciu auta pojechaliśmy w Bieszczady (moja pierwsza większa wyprawa bez rodziny), później udaliśmy się w Zakopane, aktualnie studiuję więc dojeżdżam do Sandomierza około 60km w obie strony i do dziewczyny (około 20km), więc auto jest cały czas eksploatowane . Teraz w lipcu idę na CNC żeby z dziewczyną jechać i tu dwie opcje grubo uzależnione od mojego kaprysu i zarobku

RZESZÓW - SOLINA (z tym że tutaj planuje skok spadochronowy i biwak nad Soliną)

SOLINA - WIELICZKA - OŚWIĘCIM - WROCŁAW (a tu biwak, zwiedzanie kopalni, historii i parku japońskiego)

Mój, Opel Omega to najbiedniejsza znanych mi wersji FLek. 

silnik: 2.0 DTI

rok: 2000

sprowadzony z Holandii

Wyposażenie przed moim wejściem:

• welur

• 2 el. szyby

• komputer

• climatronik

• 4 felgi (kwadratowe) z letnimi

Po moim wejściu:

• nowe lampy przednie

• wymiana filtra kabinowego, wycieraczek, szyby przedniej.

• skóra B + boczki

• karbonowy tunel i plastiki przy radiu + naprawiona zapalniczka, nowe mieszki

• nowy podłokietnik, płetwy, podświetlenie z tyłu nad drzwiami

• nowy akumulator

• 4 el. szyby

• brak komputera

• 2 felgi (okrągłe) i 2 felgi (kwadratowe) - letnie ; 4 stalówki zimowe MICHELIN

• wzmacniacz BLAUPUNKT GTA 4100 + tuba PYLE z głośnikiem ... (innym f.gif )  

• halogeny

• dywany welurowe i gumowe

• wymiana klocków i tarcz

• wymiana przewodów hamulcowych

Planuje zakupić bagażnik dachowy, planowane jest wyeliminowanie rudej szm... oraz wymiana płynów w silniku, dyfrze i skrzyni f.gif, myślę także o lotce, podświetleniu ledowym bagażnika i nóg kierowcy i pasażera. I zrobić w końcu ten tylny zderzak!!! diabelek.gif, planowałem też zrobienie przeciwmgielnych tylnych tak aby się świeciły na postojówkach i normalnie.

58b7bd768dc9c77e.jpg

e958af11be6fe352.jpg

7619830ee20f7aba.jpg

c1a306835887d03a.jpg

90f748115db93927.jpg

bbba43c0450f7838.jpg

60469e908d67a238.jpg

90ff141524da789a.jpg

2c37b9bbe124dcb9.jpg

2 minuty temu, kokosek napisał:

Muszę powiedzieć ze jest bardzo ładna  Fajnie że coś dołożyłeś od Siebie, Swiętnie pasuje ta skóra troszkę roboty jest ale wszystko do ogarnięcia

to taki mój prywatny ulep, mam do niego sentyment ale już myśle o kombi 2.5 TDS i sedanie v6

2,5 TDS i? Nie pomyliłeś sie z tą literką S?   TDSY były w Bmw w Oplach są TD jeśli źle mówie neich mnie ktoś poprawi

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem Omegi B z 2,5TD sedan 

Ulep nie ulep ważne ze sentyment  bo to głównie o to chodzi autko ma mieć dusze

przyjacielu w FLce mozna spotkac TDSa 2.5  mam dwie omy druga ma takie serduszko :))  

jest sentyment, moze dam sobie spokoj z V  trudno powiedziec plany narazie mam inne, jezdze tym co mam, a co bedzie pozniej czas pokaze. omega mam nadzieje zostanie  moze A?   wszystkie Omy są sliczne :)) 

podziel sie z nami jaka jezdzisz omega ^^

O widzisz cenne informacje, ale ogólnie nie zgłębiałem sie w temat FL 

Z paroma osobami sie kłóciłem o TDS bo mówili ze B na tych silniak 2,5 td są, dlatego się zdziwiłem

Narobiłeś mi chęci aby wystawić moja Omę ;D

2 minuty temu, kokosek napisał:

O widzisz cenne informacje, ale ogólnie nie zgłębiałem sie w temat FL 

Z paroma osobami sie kłóciłem o TDS bo mówili ze B na tych silniak 2,5 td są, dlatego się zdziwiłem

Narobiłeś mi chęci aby wystawić moja Omę ;D

wystawiaj

no nie ma sprawy ja tez sie klocilem z klasami ze kluchy mialy tdsa  niestety albo i stety mialem racje

Ładna i widać ze pomimo skromnego budżetu . Diesel to tylko 2.5 daje z tą buda rade:) Fakt jest taki że jeżeli chodzi o oznaczenia to bym się wspierał. TDS jest to oznaczenie bmw pomimo ze to jest to konstrukcja STEYR-a która była udostepniona dla BMW,OPLA oraz LAND ROVERA .Lecz to nie miejsce na spory. Powodzonka w modzeniu i czekamy na rezultaty

AHmed dobrze gada:) TDS to oznaczenie z beemki:)

@kokosek kickster

Właśnie miałem o tym pisać lecz mnie wyprzedziłes. 

Mv6 2.5tds diesel serio? Nie serio, tylko i wylacznie 2.5 "td"