Rybcia1996 Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Szybkie pytanko, Miałem wymieniany termostat ponieważ wcześniej był założony zły i silnik się nie dogrzewał. W tym momencie podczas jazdy silnik trzyma ok 90stp, zależnie od prędkości takie 85-90. Gdy się zatrzymam temperatura zaczyna powoli lecieć do góry. Przy 100-102 stopniach załącza się wentylator i zbija do 90 ( jest założony elektryczny) . Czy tak ma być? czy powinien ciągle trzymać 90 ? pozdro i wesołego nowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Zawsze jest jakaś różnica +- tym bardziej na wskażniku który ma jakaś tam tolerancję. Na postoju ma prawo troche sie podniesc bo nie ma przewiewu takiego jak jedziesz. Ale skoro zbija do normalnej temperatury i sie nie grzeje to raczej wszystko ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 Obudowa wisko jak i samo wisko jest sprawne? Ja bym to zostawił, pełne otawrcie termostatu to i tak chyba 105C. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybcia1996 Posted January 4, 2022 Author Share Posted January 4, 2022 14 godzin temu, psczelaszkov napisał: Obudowa wisko jak i samo wisko jest sprawne? Ja bym to zostawił, pełne otawrcie termostatu to i tak chyba 105C. Wiska brak. Jest założony elektryczny Went Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 No to inaczej nie będzie, wątpie aby elektryczny na PWM'ie precyzyjnie sterował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts